Ylis'festareiden ennakkolipunmyynti ei ole ollut yhtä vilkasta kuin aiempina vuosina – lippuja saa festivaalialueen portilta vielä runsaasti

Pitkäniemen alueella sijaitsevalla festivaalialueella on kaikki jo valmista huomisia Ylis'festareita varten.

Suvi Iivari
Ylis'festareiden ennakkolipunmyynti ei ole ollut yhtä vilkasta kuin aiempina vuosina – lippuja saa festivaalialueen portilta vielä runsaasti

Ylis'festarit ovat löytäneet paikkansa nokialaisten keskuudessa. Viime vuonna festareilla yllettiin kävijäennätykseen.

Henriikka Hiilloskorpi

Ylis'festareiden järjestäminen on sujunut aikataulussa. Festivaalialueella on kaikki jo paikallaan, ja tällä hetkellä muita valmisteluita tehdään kovaa vauhtia.

–Kova kiire tässä on koko ajan, ja kaikki painavat töitä omilla alueillaan, kertoo festaritoimikunnan jäsen Jaana Karinen.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin järjestämät koko perheen Ylis'festarit järjestetään huomenna lauantaina Pitkäniemen järvimaisemissa kello 13–19. Tänä vuonna festivaaleilla esiintyvät Jenni Vartiainen, Anssi Kela, Klamydia, Elias Kaskinen & Päivänsankarit sekä Herra Heinämäen lato-orkesteri.

Festivaalit tulee avaamaan Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen.

Tänä vuonna Ylis'festareille on myyty lippuja ennakkoon Ticketmasterin kautta.

Ennakkolipunmyynti ei ole Karisen ja festaritoimikunnan puheenjohtajan Tarja Saranpään mukaan ollut yhtä vilkasta kuin aikaisempina vuosina. Lippuja on myyty ennakkoon toistaiseksi vähän yli 2000 kappaletta. Lippuja on saatavilla vielä runsaasti tapahtuman ovelta.

Festivaaliin odotetaan noin 5000 kävijää. Koska tapahtuma on voittoa tavoittelematon, 5000 osallistujaa olisi myös hyvä määrä järjestelyjen kannalta.

Viime vuonna Ylis'festarit ylsivät kävijäennätykseensä, kun tapahtumaan osallistui yli 7000 ihmistä.

Festivaalialueella on paljon tekemistä koko perheelle

Liikennejärjestelyitä on kehitetty tänä vuonna aiempiin vuosiin verrattuna. Pirkanmaan joukkoliikenne on lisännyt ylimääräisiä bussivuoroja festivaalin vuoksi Tampereelta. Festivaalijärjestäjät toivoisivatkin, että festivaaliyleisö suosisi juuri joukkoliikennettä.

–Toki Nokialta on esimerkiksi vaikeampi tulla joukkoliikenteellä, mutta toivoisimme, että sieltä suunnalta tultaisiin sitten esimerkiksi kimppakyydeillä, Saranpää toteaa.

Tänä vuonna alueen läheisyydessä liikennettä on ohjaamassa aiempia vuosia enemmän järjestysmiehiä. Nokian kaupunki on avannut myös erityisesti Ylis'festareita varten kujan liikennettä varten.

Parkkipaikkoina toimivat Pitkäniemen sairaalan vierasparkkipaikat, osa sairaalan henkilökunnan parkkipaikoista sekä Pitkäniemen päiväkodin ja Tredun parkkipaikat.

Ylis'festarit ovat päihteetön kokoperheen tapahtuma. Alueella on basaari- ja käsityöläiskuja sekä ruokapalveluita, joihin on tulossa yli 30 ulkopuolista yritystä ja myyjää. Festivaalialueella on myös erillinen alue lapsille, josta löytyy seikkailu- ja keppihevosradat, pomppulinna, poniratsastusta ja kärryajelua. Kaikki aktiviteetit kuuluvat festivaalilipun hintaan.

Lipun ostaneet saavat rannekkeet, joilla voi liikkua vapaasti alueelle ja pois.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kehitysvammahuollon asiakkaat ja psykiatriapuolen asiakkaat ovat olleet mukana alueen pystyttämisessä. Alueella on töissä vapaaehtoisena useita henkilöitä erilaisissa tehtävissä.

Tapahtuman järjestäjät odottavat festivaalipäivää hyvillä mielin.

–Toivotaan, että sää olisi hyvä ja luvattu myrsky alkaisi vasta myöhemmin illalla. Sää vaikuttaa niin paljon yleisön viihtyvyyteen, Karinen toteaa.


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Anssi Kela oli parasta koko festivaaleilla!

  • Nimetön

    Ihan pienestä rahastakaan en epäsiistiä poliitikko-Kelaa suostu kuuntelemaan.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio