Yli sata odottaa vielä korvausta Nokian vesikriisin kärsimyksistä – viivästyskorot kasvattavat kaupungin laskua entisestään

Nokian vesikriisin korvaushakemuksista käsitelty 80. Hallintojohtaja lupaa loput päätökset elokuun loppuun mennessä.

Minna Jalovaara
Yli sata odottaa vielä korvausta Nokian vesikriisin kärsimyksistä – viivästyskorot kasvattavat kaupungin laskua entisestään

Ihmiset joutuivat jonottamaan puhdasta vettä Nokialla kymmenen vuotta sitten. Jätevesilaitokselta vesijohtoverkkoon päässyt jätevesi saastutti juomaveden paikoin jopa kolmeksi kuukaudeksi.

Kaisa Uusitalo

Nokian vesikriisin käsittelyä odottavista korvaushakemuksista on saatu kesäkuun loppuun mennessä hoidettua reilut 80. Kesäkuun alussa uutisoitiin, että kymmenen vuoden takaisen vesikriisin korvaushakemuksista on käsittelemättä vielä yli 200.

Kesäkuussa Nokian kaupungilta arvioitiin, että kaikki korvauspäätökset saadaan käsiteltyä elokuun loppuun mennessä. Hallintojohtaja Hanna Vuojelan mukaan elokuun aika-arvio pitää.

–Yli sata päätöstä on vielä tekemättä, mutta heinäkuun lomien jälkeen hakemusten käsittelyä jatketaan tiiviiseen tahtiin. Tilanne ei ole muuttunut aiemmasta. Loputkin korvauspäätökset saadaan tämänhetkisen arvion mukaan tehtyä elokuussa, Vuojela sanoo.

Toimivalta korvauksista päättämiseen oli maaliskuuhun asti entisellä hallintojohtajalla Pauliina Mäenpäällä, jolta tarkastuslautakunta on pyytänyt selvitystä viivästyksestä. Nokian kaupunki on osoittanut loppujen korvauspäätösten tekemiseen työvoimaa kaupungilta ja lisäksi ostanut ostopalveluina valmisteluapua asianajotoimistolta.

–Viivästyksessä on ollut kyse siitä, että entiseltä hallintojohtajalta korvauspäätöksiä on jäänyt hoitamatta. Kun tämä tuli esille, päätöksiä ryhdyttiin ripeästi valmistelemaan, Vuojela sanoo.

Tarkkaa hintalappua korvausten viivästymisestä aiheutuneille kustannuksille ei voi lätkäistä ennen kuin kaikki päätökset on annettu. Kesäkuussa käsittelemättömien noin 200 hakemuksen yhteismäärä oli noin 100 000 euroa.

Lisäksi Nokian kaupunki joutuu maksamaan viivästyskorkoa vahingonkärsijöille.

Korvattava määrä tulee kuitenkin olemaan pienempi, koska päätökset tehdään kaupunginhallituksen vuonna 2008 päättämien korvausperiaatteiden mukaisesti.

–Tarkkaa lukua maksetuista viivästyskoroista ei voi antaa ennen kuin viimeinenkin korvauspäätös on tehty. Yksittäisissä päätöksissä viivästyskorot ovat olleet muutamista euroista muutamiin satoihin euroihin korvattavasta määrästä riippuen, Vuojela sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (3)

  • Nimetön

    Kyllä on vastuutonta asioiden hoitamista.

  • Nimetön

    Väärä osoite. Vastuu on hänen esimiehillään ja kaupunginhallituksella.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio