Uutiset Elämänmeno Urheilu Puheenvuoro Näköislehti Blogit

Marika Kailan resepti: Gluteeniton pataleipä

3½ dl lämmintä vettä 2 tl kuivahiivaa 1 dl gluteenittomia kauraleseitä 1 rkl siirappia 1½ tl suolaa 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 dl kaurajauhoseosta 2 dl fin mixiä (Semper) Sekoita veteen kuivahiiva, kauraleseet, kaurahiutaleet, siirappi ja suola. Lisää jauhot, mutta älä vaivaa taikinaa. Sekoita hyvin. Pyöräytä taikina leiväksi jauhoja apuna käyttäen. Kohota 30 min liinalla peitettynä. Laita 3 litran pata kansineen kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen. Ota pata uunista ja ripottele pohjalle kaurarouhetta. Nakkaa leipä pataan ja ripottele päälle vähän jauhoja, kansi päälle ja uuniin. Paista 30 min ja ota kansi pois. Jatka paistamista vielä 15 min ilman kantta. Anna jäähtyä ja nauti lämpimänä voin kera. Lue vehnäversion ohje Marika Kailan blogista ranteitamyojentaikinasa.blogspot.fi .