Fleimarit nostavat maljan Elvikselle

Nokialaisyhtye soittaa kaksi konserttia 40 vuotta sitten kuolleen Kuninkaan muistoksi

Fleimarit nostavat maljan Elvikselle

Konserttiin tällä kokoonpanolla: vasemmalta oikealle Sami Sippola, Joni Joenniemi, Kari Kopra, Gilda, Janne Anttila, Cherry, Ilkka Seppä, Spark ja Asmo Lindström.

Kimmo Häkkilä

"Amerikan Yhdysvalloissa on ollut monta presidenttiä, mutta vain yksi kuningas - Elvis Aaron Presley, The King of Rock´n´Roll. 16.8.1977 tämä suuri legenda siirtyi täältä ikuisuuteen."

Näin suurilla sanoilla yhtye Flamin´ Star julistaa perusteita konserteille, jotka se Nokian Elävän Musiikin yhdistyksen avittamana järjestää tulevana lauantaina ja seuraavan viikon sunnuntaina Nokia-salissa.

Isossa järjestelyvastuussa ollut fleimareiden kitaristi Kari Kopra on bändeineen soittanut Elviksen kappaleita pienen ikuisuuden. Syitä siihen ei tarvitse keksiä, vaan ne kaikki ovat yhtyeelle itsestäänselvyyksiä.

Muun muassa John Lennon on aikoinaan lausahtanut, että ennen Elvistä ei ollut mitään.

–Ja aika moni väittää, että rock´n´rolliakaan ei olisi, ellei olisi ollut Elvistä, Kopra sanoo ja muistelee Rolling Stone -lehden artikkelia vuodelta 2008.

–Sen mukaan rock´n´rollin alkusysäys oli kappaleen That´s All Right Mama julkaisu vuonna 1954.

Elviksen suosio oli niin valtava, että se näkyi toki myös hänen tienesteissään. Eräiden lähteiden mukaan Elvis on kaikkien aikojen eniten ansainnut muusikko, jos summat muutetaan nykyrahaksi. Hittejähän Elvikseltä ei puutu.

–Vaikka managerina toiminut eversti Parker vei Elvistä kuin pässiä narussa, kaikki Sun Recordsin aikainen tuotanto on minun kategoriassani todella kovaa touhua, Kopra toteaa.

–Itsellä on monia muitakin esikuvia muun muassa rockabilly -puolella, mutta Elviksen aikaansaannoksia Sunilla ei voi verrata kehenkään muuhun.

–Lisäksi Elvis on valittu ainoana muusikkona maailmassa Hall of Fameen rock´n´rollin lisäksi myös kantrissa ja gospelissa, Kopra knoppailee.

Flamin´ Starsille Elvis-kipaleet ovat enemmän kuin pelkkiä hyvän päivän tuttuja. Ehkä juuri siksi bändi halusi rakentaa konserteista jotain, joka poikkeaisi totutusta.

–Setissä on parisenkymmentä biisiä Elviksen eri aikakausilta. Soitamme niitä kronologisessa järjestyksessä ja biisien lomassa käydään läpi Elviksen elämää tarinan keinoin.

Musiikillista antia Flamin´ Stars täydentää kokoonpanoon liitetyillä kosketin- ja puhallinsoittajilla sekä upeasti soivalla Three Decades -triolla.

Väliaikoineen 2,5 tuntia kestävä konsertti on kokonaisuus, jossa unohdetaan suru Elviksen kuolemasta. Sen sijaan "The King" palautetaan mieliin valovoimaisena ja tunteisiin vetoavana, vuorin ärhäkkään rokkaavana, vuoroin pehmeän samettiäänisenä tulkitsijana.

–Olihan se melko riskialtista lähteä matkaan kahdella konsertilla, mutta ei sitä alkuun edes ajateltu vaan ryhdyttiin vain töihin, ja töitä tämän eteen on kyllä tehtykin melkoisesti, Kopra toteaa.

–Mutta jos puhutaan henkilöstä, jonka musiikkia ollaan harrastettu koko ikämme ja päästy soittamaan hänen tunnetuksi tekemiään lauluja yleisölle, ja jonka ansiosta tämä kaikki on ollut mahdollista, miksei me sitten kunnioitettais sitä.

–Elvis on ehkäpä suurin elävän musiikin legenda, ja vaikka musiikkibisnes on muuttunut, Elvis tuskin koskaan unohtuu kokonaan.

”Follow That Dream” - Elviksen mujstokonsertit 14. ja 22.10.2017 Nokian lukion auditoriossa. Konsertit alkavat kello 18.00.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    Mistä saa lippuja ja mihin hintaan?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio