Ruoppauksista ja niitoista ilmoittamiseen muutoksia: Tästä alkaen ilmoitus tehdään aluehallinnon asiointipalvelussa

Uudella lomakkeella voi ilmoittaa täysin sähköisesti ruoppauksista tai niitoista.

Ruoppaus- ja niittoilmoitus on tehtävä aina, kun kohteessa työskennellään konevoimin, oli sitten kyse niitosta tai ruoppauksesta.

Uudella lomakkeella voi ilmoittaa täysin sähköisesti ruoppauksista tai niitoista. Asiointipalvelussa voi lisätä kaikki tarvittavat liitteet. Myös ruoppausalan ja läjityspaikan voit merkitä suoraan kartalle. Samalla voi tarkastella muun muassa kartta-alustalla suojelualueita ja pohjavesialueita.

”Lomakkeen uudistamisella on pyritty helpottamaan ilmoitusmenettelyä ja kaikki tarvittavat tiedot on mahdollista ilmoittaa kerralla. Järjestelmä vaatii vahvan tunnistautumisen ja toisen henkilön puolesta ilmoittaminen vaatii valtuutuksen”, kertovat ely-keskukset yhteistiedotteessaan.

Suunnittelu on tärkeää

Ruoppaus- tai niittotyöstä pitää laatia selkeät ja toteuttamiskelpoiset suunnitelmat jo ennen ilmoituksen tekemistä palveluun. Kuvaile hankkeen toteutus ilmoituksessa mahdollisimman hyvin. Myös suostumukset muun muassa läjitysmassojen sijoituspaikasta on esitettävä ilmoituksessa. Ruoppausta tai niittoa suunniteltaessa on aina hyvä huomioida vallitseva ympäristö. Huolellisella suunnittelulla voit minimoida naapureille ja ympäristölle mahdollisesti aiheutuvan haitan.

Ruoppaus- ja niittoilmoitus on tehtävä aina, kun kohteessa työskennellään konevoimin, oli sitten kyse niitosta tai ruoppauksesta. Ilmoitus tehdään alle 500 kuution ruoppauksista.

Tämän yli meneville hankkeille tulee hakea vesilupaa aluehallintovirastosta. Ilmoituksen tekee henkilö, joka vastaa hankkeen toteutuksesta eli yleensä kiinteistön omistaja. Alueellinen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, ely-keskus käsittelee ilmoituksen 30 vuorokauden sisällä ilmoituksen saapumisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos