Kolmenkulman teollisuusalueen laajentamista vastustetaan nettiadressilla – ”Arvokkaassa metsäalueessa olisi aineksia jopa kansallispuistoksi”

Teollisuusalueen laajennus tulisi Porintien pohjoispuolelle Koukkujärventien viereen.

Mustat nuolet osoittavat suunniteltua teollisuusaluetta.

| Päivitetty

Nokian kaupungin eläkkeellä oleva kaavoitusinsinööri ja innokas luonnossa liikkuja Jaakko Hartman kerää nimiä adressit.com-sivustolla olevaan nettiadressiin. Adressissa vastustetaan Kolmenkulman teollisuusalueen laajennusta Kaakkurijärvien suuntaan.

Teollisuusalueen laajennus on piirretty nähtävillä olevaan strategiseen yleiskaavaan, jossa näytetään, miten Nokian kaupunki suunnittelee käyttävänsä maata vuoteen 2040 asti.

Lue lisää: Näin Nokia kasvaa ja kehittyy tulevien vuosien aikana – Katso kartasta, mihin uusia asuin- ja yritysalueita suunnitellaan

Teollisuusalueen laajennus tulisi Porintien pohjoispuolelle Koukkujärventien viereen.

”Risteysalueella on pysäköintipaikka, josta talvella lähtee tuhansia ihmisiä hiihtämään”, Hartman sanoo.

Hän huomauttaa myös Tampereen kaupunkiseudun rakennesuunnitelmasta, jossa Koukkujärventien länsipuoli on jätetty rakentamisen ulkopuolelle, mikä on hänelle minulle mieluinen asia.

”Jos tuota aluetta lähdetään rakentamaan, se vaatii melkoiset louhintatyöt.”

Kirkkopolku yhdistää Nokian ja Pinsiön. Se toimii nykyään retkeilyreittinä. Kuva on läheltä Eevansiltaa, joka sijoittuu kartassa näkyvälle valkoiselle alueelle.

Hartman toivookin, että hankkeesta luovutaan. ”Siellä on useita Natura-alueita kehystämässä Kaakkurijärviä. Olisi paikallaan jättää eräänlainen suojavyöhyke niiden ja teollisuusalueiden väliin.”

Hän sanoo, että kaikkinensa 2 000 hehtaarin suuruisessa arvokkaassa ja yhtenäisessä Kaakkurijärvien metsäalueessa olisi aineksia jopa kansallispuistoksi.

”Olisi hienoa, jos tällekin kaupunkiseudulle saataisiin joskus kansallispuisto.”

Kaava-aineisto on julkisesti nähtävillä 12. kesäkuuta saakka, ja kuntalaiset voivat jättää siitä kirjallisen mielipiteen.

Lue lisää: Jaakko Hartman siirsi suositun ulkoilualueen polut digikarttaan – lataa linkit jutun lopusta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos