Valtuutetut jättivät kolme uutta aloitetta – Esillä tonttiliittymien lumivallit, kotihoidontuen kuntalisä ja veteraanien lyhytaikaisjaksojen jatkaminen

Nokialaisten ikäihmisten pääsy Vihnuskodin lyhytaikaispaikoille on vaikeutunut, kun Pirkanmaan hyvinvointialue otti palvelun vastuulleen.

Nokian kaupunginvaltuuston kokouksessa jätettiin maanantaina kolme uutta aloitetta.

Vasemmistoliiton ja vihreiden valtuustoryhmien valtuustoaloitteessa esitetään, että kaupungin sopiessa aurauspalveluista sopimukseen tulisi kirjata velvollisuus poistaa lumet myös tonttiliittymistä. Aloitteen mukaan tämä palvelisi erityisesti ikäihmisiä, joiden voi olla mahdotonta poistaa lumia omin voimin tai kulkea lumivallien yli. Aloitteessa huomautetaan, että esimerkiksi Jyväskylässä poistetaan lumivallit yli 75-vuotiaiden asukkaiden tonttiliittymistä.

Keskustan ja kristillisdemokraattisen valtuustoryhmät jättivät aloitteen kotihoidontuen kuntalisästä. Aloitteen mukaan pitkät jonot varhaiskasvatukseen ja huoli paikan saamisesta omasta lähipäiväkodista ovat monelle lapsiperheelle raskaita asioita, ja tilannetta voisi helpottaa kuntalisällä. Kuntalisä voisi myös auttaa purkamaan pitkiä jonoja, ja toimisi samalla yhtenä vetovoimatekijänä Nokialla.

Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä jätti aloitteen, jossa toivotaan kaupungin ottavan vastuun rintamaveteraanitunnuksen omaavien henkilöiden lyhytaikaisen hoivan jatkamisesta. Nokialla veteraanit ovat aiemmin päässeet säännöllisesti ja toistuvasti Vihnuskodin lyhytaikaispaikoille, mutta Pirkanmaan hyvinvointialue on supistanut palvelua alueensa asukkaiden tasavertaisuuteen vedoten.

Nokialla on tällä hetkellä seitsemän rintamaveteraanitunnuksen omaavaa veteraania, ja aloitteessa ehdotetaankin, että lyhytaikaisjaksot mahdollistettaisiin veteraaneille jo tänä vuonna. Määrärahaa palvelua varten varattaisiin ensi vuoden talousarvioon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos