Päätös: Valtuuston puheenjohtajia ja kaupunginhallituksen kokoonpanoa ei nimetäkään vielä tänään

Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen (vas.) esitti kaupunginhallitukselle, että se peruisi valtuustolle antamansa esityksen valtuuston puheenjohtajien ja kaupunginhallituksen nimeämisestä. Kuvassa myös valtuuston puheenjohtaja Arja Laitinen (sd) ja Nokian hallintojohtaja Hanna Vuojela.

| Päivitetty

Nokian kaupunginhallitus kokoontui tänään ylimääräiseen kokoukseen kello 16, vain kahta tuntia ennen kaupunginvaltuuston kokousta.

Esityslistalla oli kaksi kiireellistä asiaa. Kaupunginjohtaja esitti, että valtuustossa ei tänään päätettäisikään kaupunginvaltuuston puheenjohtajista eikä kaupunginhallituksen kokoonpanosta tulevalle kaksivuotiskaudelle.

Kaupunginhallitus päätti esityksen mukaisesti peruuttaa 24. huhtikuuta tekemänsä päätökset, ja näin olleen nimeämisiä koskevat pykälät poistetaan kaupunginvaltuuston kokouslistalta.

Kaupunginvaltuuston oli alun perin tarkoitus nimetä tänään valtuustolle puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat, sekä nimetä kaupunginhallitus ja sen puheenjohtajisto. Tällä hetkellä valtuuston puheenjohtajan paikka on viime kuntavaaleissa toiseksi suurimmaksi puolueeksi yltäneellä sdp:llä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan paikka on vaaleissa suurimmaksi puolueeksi nousseella kokoomuksella.

Viime viikolla valtuuston voimasuhteet keikahtivat uuteen asentoon, kun kokoomuksen valtuutettu Iinu Kuusento loikkasi perussuomalaisten riveihin. Koska kokoomuksesta on jo aiemmin lähtenyt yksi valtuutettu, puolueen paikkamäärä valtuustossa putosi kahdeksaan. Perussuomalaisten paikkamäärä taas nousi Kuusennon myötä yhdeksään, joka on saman verran kuin demareilla.

Päivitys 15.5.23 klo 16.33: Juttuun päivitetty kaupunginhallituksen päätös.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos