Kansainvälinen erikois­joukkojen harjoitus näkyy myös Pirkanmaalla

Suomalaisia sotilaita Arrow 23 -harjoituksessa Niinisalossa 4. toukokuuta.

Eteläisessä Suomessa on parhaillaan käynnissä myös kansainvälinen erikoisjoukkojen harjoitus. Utin jääkärirykmentin johtamaan Southern Griffin 23 -harjoituksen osallistuu toistatuhatta sotilasta. Taivaalla nähdään helikopterikalustoa muun muassa Suomesta ja Ranskasta. Lisäksi mukana on yhdysvaltalaisia erikoisjoukkoja.

Harjoitus näkyy alkavalla viikolla myös Pirkanmaalla. Harjoitustoimintaa on 15.–20. toukokuuta Tampereella ja sen ympäristössä alueella, jonka kulmapisteet ovat Tottijärvi, Huhkaankylä, Orivesi ja Sappee.

Sotilaat harjoittelevat kohteissa, joiden käytöstä on sovittu ennakkoon. Harjoitustoimintaa on eri vuorokauden aikoina myös taajama-alueilla. Harjoituksen lentotoiminta sekä koulutuksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet voivat aiheuttaa meluhaittaa.

Southern Griffin 23 on kansainvälinen harjoitus, johon osallistuu Puolustusvoimien henkilöstöä, viranomaisyksiköiden edustajia sekä kansainvälisiä kumppaneita Yhdysvalloista ja Euroopasta, yhteensä noin 1 150 henkilöä. Harjoitus kestää 21. toukokuuta asti ja siinä on mukana lentokalustoa Suomesta, Ranskasta ja Yhdysvalloista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos