Nokia aikoo investoida lähes 500 000 euroa lisää tänä vuonna katuvalaisinten uusintaan

Samanaikaisesti toteutettava työ Elenian kanssa tuo sekä toiminnallista että taloudellista hyötyä, perustelee infrapalvelujohtaja Jussi Pesonen. Elenian hankkeet eivät olleet tiedossa vielä budjettia valmisteltaessa.

Kaupunginhallitus päätti 8. toukokuuta esittää, että kaupunginvaltuusto myöntää kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan lisämäärärahan katuvalaisinten uusintaan. Lisämääräraha on 495 900 euron suuruinen.

Katuvalaisimet toteutetaan yhteisrakentamisena Elenia Oy:n kanssa.

Elenia toteuttaa Säävarma-hankkeita eri puolilla Nokiaa vuoden 2023 aikana.

Infrapalvelujen johtajan Jussi Pesosen mukaan Nokian kaupungin on perusteltua osallistua samassa yhteydessä katuvalojen saneeraukseen nyt toteutettavilla alueilla. Samanaikaisesti toteutettava työ tuo sekä toiminnallista että taloudellista hyötyä.

Kaupunki tulee Pesosen mukaan joka tapauksessa lähivuosien aikana uusimaan katuvalaisimia, joista osa on erittäin huonokuntoisia. Saneerauksen yhteydessä tehtävä lamppujen vaihto ledtekniikkaan tuo myös Pesosen mukaan merkittävää energiansäästöä.

Pesonen perustelee lisämäärärahan tarvetta esityksessä sillä, että kaupungin vuoden 2023 budjetin valmistelussa eivät Elenia Oy:n kaikki hankkeet olleet tiedossa, joten niihin ei ole budjetissa ollut mahdollista kaupungin puolelta varautua. Vuoden 2023 budjetissa on varattu investointimäärärahaa katuvalojen saneeraukseen 100 000 euroa. Tiedossa olevat Elenian yhteishankintaa koskevat katuvalojen saneerauskohteet, joissa kaupunki voi olla mukana vuoden 2023 aikana, ovat kokonaiskustannuksiltaan arvion mukaan noin 495 841,00 euroa.

Luitko jo nämä?

Mainos