Demarit on nyt suurin puolue Nokian kaupunginvaltuustossa: Onko nykyinen paikkajako enää oikeudenmukainen? – Tästä neuvotellaan perjantaina

Demareilla on valtuustossa yhdeksän paikkaa. Kokoomuksesta lähti yksi valtuutettu, mikä pudotti kokoomuksen paikkamäärän kahdeksaan. Myös perussuomalaisilla on kahdeksan paikkaa.

Nokian kaupunginvaltuuston voimasuhteet muuttuivat, kun demarit nousi paikkamäärältään suurimmaksi puolueeksi. Nyt alkavat neuvottelut siitä, miten puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen paikat jaetaan.

Nokian Uutisten keskiviikkona uutisoima kaupunginvaltuutettu Iinu Kuusennon lähteminen kokoomuksen valtuustoryhmästä keikauttaa kaupunginvaltuuston voimasuhteita.

Viime kuntavaaleissa kokoomus nappasi Nokian suurimman puolueen tittelin 10 valtuustopaikalla, mutta tuosta joukosta on nyt poistunut jo kaksi valtuutettua. Niinpä ykkössijalle nousee sosialidemokraatit yhdeksällä valtuustopaikalla. Perussuomalaisilla on jatkossa kahdeksan paikkaa, kuten myös kokoomuksella. Heti perässä tulevat vasemmisto seitsemällä paikalla ja vihreät kuudella paikalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos