Maanantaina selviää, aletaanko Edenin viereen rakentaa kerrostaloja – Valtuuston kokous alkaa kello 18

Havainnekuva Nokian sataman ja kylpylähotelli Edenin alueesta tulevaisuudessa, mikäli kaavamuutos hyväksytään.

Nokian kaupunginvaltuustolla on maanantaina edessä isoja päätöksiä. Pöydällä on muun muassa Nokian sataman ja kylpyläalueen kaavamuutos, joka läpi mennessään toisi kymmenen uutta kerrostaloa alueen rantamaisemiin.

Toinen päätettävä asia on Harjuniityn junaseisakkeen osayleiskaava, joka käsittää Siuronvaltatien ja Nokianvirran välisen alueen aina Haavistolta Korvolaan asti. Toteutuessaan kaava toisi jopa tuhat uutta asukasta Harjuniittyyn, Haavistolle ja Korvolaan.

Kaavojen lisäksi valtuusto käsittelee muun muassa kaupungin ensimmäistä kulttuuriohjelmaa. Esillä on myös kaksi valtuustoaloitetta, jotka koskevat yhdenvertaista kohtelua rantojen ja maankäytön osalta sekä liikenneturvallisuuden parantamista.

Lue lisää: Nokian sataman ja Edenin kaavamuutos etenee valtuuston hyväksyttäväksi – Kaava­selostuksen lisäyksille punakynää kaupungin­johtajalta: ”Eivät liity tähän asiaan”

Lue lisää: Uusi kaava tuo lähes tuhat uutta asukasta Harjuniittyyn, Haavistolle ja Korvolaan – mukana on silta Nokianvirran yli Taivalkuntaan

Paikkajako uusiksi?

Esityslistalla on myös kaupunginvaltuuston puheenjohtajiston ja kaupunginhallituksen kokoonpanon nimeäminen toimikaudelle 2023–2025.

Asia ei ole aivan yksinkertainen, sillä valtuuston voimasuhteet muuttuivat viime viikolla yhden valtuutetun lähdettyä kokoomuksen valtuustoryhmästä. Kokoomuksen paikkamäärä valtuustossa putosi kahdeksaan paikkaan.

Tällä hetkellä kokoomuksella on kaupunginhallituksessa kolme paikkaa, mukaan lukien puheenjohtajan paikka, demareilla kaksi paikkaa ja perussuomalaisilla vain yksi paikka. Lyhyellä matematiikalla laskettuna ainakin tähän paikkajakoon saattaa olla luvassa muutoksia.

Nokian kaupunginvaltuuston kokous maanantaina 15. toukokuuta kello 18. Kokousta voi seurata kaupungintalon valtuustosalissa tai suorana Nokian kaupungin Youtube-kanavalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos