Kerrostalon parvekkeella syttyi tulipalo Nokian keskustassa: 18 ihmistä evakuoitiin pizzeriaan, yksi asunto tuhoutui asuinkelvottomaksi

Tulipalon syttyessä asunnossa oli paikalla vanhempi pariskunta. Pelastuslaitos evakuoi kaikkiaan 18 asukasta viereiseen ravintolaan.

| Päivitetty

Nokian keskustassa Härkitiellä sijaitsevassa kerrostalossa syttyi tulipalo sunnuntaina illalla. Palon vuoksi Pirkanmaan pelastuslaitos evakuoi 18 ihmistä viereiseen Nokian Pizzeria -ravintolaan.

Päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen Pirkanmaan pelastuslaitokselta kertoo, että palo syttyi talon neljännen kerroksen parvekkeella. ”Asuntoon olevat ikkunat menivät rikki ja siitä palo pääsi leviämään todella nopeasti asuntoon. Myös parvekelasit rikkoutuivat.”

Pietiläinen sanoo, että palo saatiin rajattua nopeasti niin, ettei se päässyt leviämään kerrostalon muihin asuntoihin. Kohdeasunto vaurioitui kuitenkin asuinkelvottomaksi.

Tulipalon syttyessä asunnossa oli paikalla vanhempi pariskunta. Ensihoito tarkasti pariskunnan voinnin, mutta heitä ei tarvinnut viedä sairaalaan. Kukaan ei siis varsinaisesti loukkaantunut.

Pietiläinen kertoo, että asukkaita evakuoitiin rakennuksesta sammutustöiden alkuvaiheessa.

”Kun palo on tuollaisessa kerrostalossa, ihmisiä lähdetään evakuoimaan. Savua olisi voinut päästä kohdeasunnosta käytäviin”, Pietiläinen kertoo. ”Totta kai kun on tällainen tilanne, ihmiset myös haluavat sieltä rakennuksesta pois.”

Pirkanmaan pelastuslaitos sai sunnuntaina illalla hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta Nokian Härkitielle.

Härkitielle saapui paikalle useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Pietiläinen kiittelee viereisen pizzerian henkilökuntaa. Hän kertoo, että henkilökunta oli nopeasti raivannut evakuoiduille asukkaille tilaa ja pitänyt heistä huolta niin pitkään kuin oli tarve. ”Siellä toimittiin todella ansiokkaasti.”

Vanhempaa pariskuntaa lukuun ottamatta kaikki talon asukkaat pääsivät sunnuntai-iltana palaamaan koteihinsa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 20.25. Paikalle hälytettiin useampia pelastuslaitoksen yksiköitä. Noin kello 21.30 jälkeen sammutus- ja pelastustoiminta paikalla oli edennyt niin, että yksiköitä oli alettu vapauttaa kohteesta.

Pietiläisen mukaan poliisi tutkii vielä palon syttymissyystä. Alustavien tietojen mukaan palo sai alkunsa tupakasta.

Tulipalo oli syttynyt kerrostaloasunnossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos