Nokian uusi sosiaali- ja terveysasema vuokrataan Pirkanmaan hyvinvointialueelle 20 vuodeksi

Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina.

Nokian uuden sosiaali- ja terveysaseman aulassa on taiteilija Jukka Hakasen teos.

Nokian sosiaali- ja terveysasema siirtyy pitkällä vuokrasopimuksella Pirkanmaan hyvinvointialueen käyttöön, tiedottaa Nokian kaupunki. Vuokrasopimus tehdään 20 vuoden ajaksi kesäkuusta alkaen.

Nokian kaupunki omistaa nyt valmistuvan sosiaali- ja terveysaseman. Se vuokrataan palvelujen tuottamista varten hyvinvointialueelle.

Vastuunjaosta on sovittu yksityiskohtaisesti. Nokian kaupunki vastaa kiinteistön ylläpidosta ja Pirkanmaan hyvinvointialue kiinteistössä tuotettavista palveluista sekä niiden tarvitsemista kalusteista ja laitteista.

”Pitkäaikainen vuokrasopimus tuo vakautta ja ennustettavuutta sekä kiinteistön omistajalle että vuokralaiselle. Yhteistyö sopimuksen valmistelussa on ollut luontevaa, ja sopimusratkaisu on nähty myös yhteiskunnallisesti kestäväksi”, kommentoi Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela kaupungin tiedotteessa.

Pirkanmaan hyvinvointialueen kiinteistöjohtaja Petri Laurikka toteaa tiedotteen mukaan, että Nokian sosiaali- ja terveysasema on selkeä kohde pitkäaikaiselle sitoutumiselle.

Nokian kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen maanantaina 8. toukokuuta. Hyvinvointialue päättää vuokrasopimuksesta omalta osaltaan toukokuun aikana.

Tiedotteen mukaan uuden sosiaali- ja terveysaseman rakentaminen on edennyt aikataulussa. Parhaillaan työskennellään viimeistelevässä sisätyövaiheessa. Pirkanmaan hyvinvointialue aloittaa tilojen toiminnallisen käyttöönoton vuokrasopimuksen solmimisen jälkeen.

Tiloihin muuttaa terveyspalveluiden yksiköitä kahdeksasta eri sijainnista. Asiakkaat pääsevät käyttämään sosiaali- ja terveysaseman palveluita ensi syksynä.

mikä

Sosiaali- ja terveysasema

Nokian uusi sosiaali- ja terveysasema valmistuu osoitteeseen Maununkatu 12.

Vastaanottohuoneita on 108 kappaletta.

Potilashuoneita on 28 kappaletta.

Henkilöstömäärä noin 280.

Kulku asemalle tapahtuu Maununkadulta, jossa on pääsisäänkäynti ja kulku kiirevastaanotolle.

Souranderintieltä käynti hoitotarvikepalveluun ja kappeliin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos