Näin Nokia kasvaa ja kehittyy tulevien vuosien aikana – Katso kartasta, mihin uusia asuin- ja yritysalueita suunnitellaan

Nokian kaupungin strateginen yleiskaava näyttää, miten kaupunki suunnittelee käyttävänsä maata vuoteen 2040 asti. Kaavaluonnosta esitellään yleisötilaisuudessa tiistaina 16. toukokuuta.

Strateginen yleiskaava ohjaa kaupungin maankäytön suuria linjoja, osoittaa kaupungin tulevaisuuden tahtotilan ja tukee kaupungin strategisia linjauksia. Kuvassa Halimaankallioiden aluetta, joka on merkitty kaavaluonnokseen tulevaisuudessa toteutettavaksi asuinalueeksi.

Nokian kaupungin strategisen yleiskaavan luonnos on valmistunut. Kaava-aineisto on julkisesti nähtävillä 12. kesäkuuta saakka, ja kuntalaiset voivat jättää siitä kirjallisen mielipiteen.

Koko Nokian kaupungin alueen käsittävä strateginen yleiskaava on nimensä mukaisesti suunnitelma siitä, minne uudet asuinalueet, palvelut ja yritystoiminta sekä vapaa-aikatoiminta ja viherverkostot sijoittuvat, ja millaisia liikennetarpeita nämä tuovat tullessaan. Toisin sanoen, kaava antaa suuntaviivat Nokian kaupungin maankäytölle vuoteen 2040 saakka. Nokian väkiluvun arvioidaan tuolloin olevan noin 42 600 asukasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos