Yksityisiin päiväkoteihin ja palvelu­asumiseen lakkovaroitukset – Koskee Nokiallakin lukuisia kohteita

Lakon piirissä on päivähoitokohteita ja ympärivuorokautisen palveluasumisen kohteita.

Myös Touhula on mukana torstaina annetun lakkovaroituksen kohteissa.

Ammattiliitot Talentia, Tehy ja Jyty antoivat torstaina kaksi lakkovaroitusta. Ensimmäinen lakkovaroitus koskee yksityistä päivähoitoa ja toinen yksityistä ympärivuorokautista palveluasumista.

Toteutuessaan ensimmäinen lakko kestää kaksi päivää. Lakko alkaisi 23. toukokuuta ja päättyisi 24. toukokuuta. Toisen lakon on määrä alkaa 23. toukokuuta ja päättyä 27. toukokuuta.

Pirkanmaan alueella lakko koskee Touhulan, Norlandian, Verkanappuloiden ja Pilkkeen päiväkotien toimipisteitä.

Nokialla on Verkanappuloiden päiväkoti Nappulaharju Harjuniityssä ja Pilke-päiväkoteja keskustassa Välikadulla, Tervasuolla Laivurikadulla ja Kankaantakana Vikkulankadulla.

Tehyn lakkovaroituksen piiriin kuuluu Mehiläisen, Attendon, Esperin ja Pihlajalinnan yksiköitä. Työnseisauksen ulkopuolelle rajataan asiakkaan terveydentilasta johtuvat tehtävät, jotka vaativat jatkuvaa ja välitöntä läsnäoloa asiakkaan hengen vaarantumisen ehkäisemiseksi.

Tavoitteena palkankorotukset

Lakkovaroitukset on annettu, koska ammattiliitot katsovat työsopimus­neuvotteluiden olevan jumissa. Talentia tiedottaa, että työehtosopimus­neuvottelut sakkaavat ja lakolla vaaditaan palkankorotuksia jo valmiiksi työvoimapulasta kärsivälle alalle.

”Yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat jääneet jälkeen julkisesta sektorista. Työnantajan esittämillä korotuksilla palkkaero ei pienenisi, vaan päinvastoin entisestään kasvaisi. Samaan aikaan korkea inflaatio syö jo valmiiksi pienituloisten työntekijöiden ostovoimaa. Tätä emme voi hyväksyä”, Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio sanoo tiedotteessa.

Ammattiliitto Jyty lupaa maksaa lakkoon osallistujille lakon ajalta jäsenilleen lakkoavustusta.

Järjestöt julistivat tiistaina myös kahden viikon mittaisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon koko yksityiselle sosiaalipalvelualalle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos