Hyvinvointialueen palveluissa isoja ongelmia tiistaiaamuna – syy ei ole tiedossa

Ongelmat alkoivat aamulla puoli seitsemän aikoihin ja ne saatiin korjattua päivällä noin kello 11.30.

Vuoden alusta aloittaneen hyvinvointialueen järjestelmissä on ollut tänä vuonna useita vikoja.

Pirkanmaan hyvinvointialueen palveluissa oli tiistaiaamuna laajoja ongelmia. Ne näkyivät muun muassa Oma Tays -sovelluksessa sekä Web-Fimlabissa esimerkiksi palveluiden hidasteluna ja tiedonsiirron ongelmina.

Pirkanmaan hyvinvointialueen ICT-palvelujohtaja Aki Jokinen sanoo, että pääjärjestelmissä ei ollut ongelmia, vaan vika oli järjestelmien välisessä tiedonsiirrossa. Ongelmat alkoivat aamulla puoli seitsemän aikoihin ja ne saatiin korjattua päivällä noin kello 11.30.

Vaikka itse pääjärjestelmät toimivatkin, oli vika silti iso. ”Muutamien tuntien vikakin on tällaisessa ympäristössä kriittinen”, Jokinen sanoo.

Vian syyn selvittäminen on edelleen käynnissä. Jokinen ei halua spekuloida sillä, voisiko kyseessä olla esimerkiksi palvelunestohyökkäys.

Vuoden alusta aloittaneen hyvinvointialueen järjestelmissä on ollut tänä vuonna useita vikoja. Esimerkiksi tammikuun lopulla lähes kaikki palvelunumerot olivat poissa käytöstä useiden tuntien ajan. Myös palkanmaksussa ja asiakaslaskutuksessa on ollut ongelmia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos