Verottaja muistuttaa: Matkakuluja voi nyt vähentää aiempaa enemmän

Matkakuluvähennyksen enimmäismäärä nousi viime vuonna. Matkakuluina voi yhä myös vähentää julkisessa liikenteessä käyttämiään kasvomaskeja.

Matkakuluja voi vähentää aiempaa enemmän viime vuoden verotuksessa. Liikennettä Nokian Sarpatintiellä vuonna 2018.

Kodin ja työpaikan välisiä matkakuluja voi vähentää viime vuoden verotuksessa aiempaa enemmän, muistuttaa Verohallinto tiedotteessaan keskiviikkona.

Matkakuluvähennyksen enimmäismäärä nousi viime vuonna. Vähennystä voi hakea enintään 8 400 eurosta aiemman 7 000 euron sijaan.

Myös omalla autolla tehdyistä työmatkoista voi tehdä aiempaa enemmän vähennyksiä. Kodin ja työpaikan väliset kilometrikohtaiset vähennykset nousivat viime vuonna viisi senttiä kilometriltä.

Jos vähennyksen saa oman auton käytön mukaan, vähennys on 30 senttiä kilometriltä. Jos käytössä on käyttöetuauto, vähennys on 24 senttiä kilometriltä.

Korotukset ovat väliaikaisia, ja ne ovat voimassa myös tänä vuonna.

Matkakuluvähennyksiin voi yhä myös lisätä kasvomaskeista tulleita kuluja, sillä valtakunnallinen maskisuositus oli voimassa 14. huhtikuuta 2022 saakka. Suosituksen voimassaoloajalta voi vähentää kaksi euroa niiltä päiviltä, joina työntekijä on kulkenut julkisella kulkuvälineellä kodin ja työpaikan välillä ja kustantanut käyttämänsä maskit itse.

Koska maskeista tuleva vähennys on pienehkö, Verohallinto suosittelee vähentämään maskikulut vasta silloin, kun matkakulun omavastuu ylittyy. Matkakuluvähennyksessä on 750 euron omavastuu, eli tätä pienempiä kuluja ei voi vähentää verotuksessa.

Päivämäärät

Veroilmoituskevät

Veroilmoitus kannattaa tarkistaa ja täydentää nyt. Ilmoitukset ovat Oma Verossa verkossa, ja ne tulevat myös postitse huhtikuun loppuun mennessä.

Palkansaajilla ja eläkeläisillä veroilmoitusten täydentämisen määräpäivät ovat: 9. toukokuuta, 16. toukokuuta ja 23. toukokuuta. Oma määräpäivä näkyy esitäytetystä veroilmoituksesta.

Oma Verossa veroilmoitusta voi täydentää vielä määräpäivänä. Jos tiedot haluaa ilmoittaa paperilomakkeella, paperilomakkeen pitää olla perillä annettuna päivämääränä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos