Rantatunneli pestään ja huolletaan – liikenne kiertoreitille useana yönä ensi viikolla

Tunneli suljetaan ensiksi alkuviikosta itään päin, minkä jälkeen loppuviikosta suljetaan länteen johtavat kaistat.

Tampereen Rantatunneli suljetaan öiseen aikaan huollon ja pesun ajaksi.

Tampereen Rantatunnelia pestään ja huolletaan maanantaina 24. huhtikuuta alkavalla viikolla, tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus. Tunneli suljetaan pesun ajaksi ja liikenne ohjataan opastetulle kiertoreitille. Pesuja ja huoltotoimenpiteitä tehdään yöaikaan maanantai-illasta varhaiseen perjantaiaamuun.

Tunnelin eri suuntiin kulkevat putket suljetaan vuorotellen, eli kerrallaan tunnelista on vain toiseen suuntaan kulkeva putki kiinni. Ensin suljetaan itään johtava putki 24.–26. huhtikuuta kello 22–6. Seuraavaksi suljetaan länteen johtava putki 26.–28. huhtikuuta kello 22–6.

Sulun aikana tunnelia pestään, huolletaan, testataan sekä tarkistetaan sen teknisiä järjestelmiä ja laitteita. Myös tunnelin verhousrakenne ja kaivot tarkastetaan sekä puhdistetaan tarvittaessa.

Tunnelin peseminen vähentää pölyn aiheuttamia haittoja tunnelin teknisille laitteille ja liikenteelle. Teknisiä järjestelmiä testataan kerran kuukaudessa yksi tunneliputki kerrallaan toteutettavilla säännöllisillä huoltotöillä. Sen lisäksi tunneliputket suljetaan laajan huollon vuoksi yöaikaan kahdesti vuodessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos