Tässä ovat viime vuoden suosituimmat nimet

Suosituimpien nimien kärki on pysynyt melko muuttumattomana viime vuosina. Perinteiseksi miellettyjen nimien suosio jatkuu.

Vuonna 2022 syntyneiden suomenkielisten lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Olivia ja Leo. Digi- ja väestötietoviraston mukaan Olivia annettiin ensimmäiseksi etunimeksi 276 tytölle ja Leo 376 pojalle.

Olivian lisäksi kärkiviisikkoon pääsivät Aino, Aada, Lilja ja Eevi. Poikien suosituimmat ensimmäiset etunimet olivat Leon jälkeen Väinö, Eino, Oliver ja Elias.

Leo on ollut suosituin poikien ensimmäinen etunimi vuodesta 2019, ja Olivia oli suosituin tyttöjen ensimmäinen etunimi myös vuonna 2021.

Kun lasketaan mukaan myös toiset, kolmannet ja neljännet etunimet, viisi suosituinta tytön nimeä olivat Aurora, Maria, Sofia, Olivia ja Emilia. Viisi suosituinta pojan nimeä olivat Olavi, Juhani, Johannes, Mikael ja Oliver.

Mitä?

Lapsen nimen ilmoittaminen

Lapselle voi antaa 1–4 etunimeä. Nimen pitää vastata vakiintunutta nimikäytäntöä. Se ei saa aiheuttaa haittaa tai pahennusta tai olla etunimeksi soveltumaton.

Lapsen nimi ja äidinkieli pitää ilmoittaa kolmen kuukauden kuluessa syntymästä. Tämän voi tehdä myös digitaalisesti Digi- ja väestötietoviraston verkkosivuilla. Nimen ilmoittaminen paperilomakkeellakin on mahdollista.

Jos vanhempi on seurakunnan jäsen, lapsen tiedot kulkevat väestötietojärjestelmään seurakunnan kautta.

Lähde: Digi- ja väestötietovirasto

Luitko jo nämä?

Mainos