Pääsiäisen menoliikenne on tänään vilkkainta Pirkanmaalla

Torstaina liikennettä odotetaan olevan Pirkanmaalla eniten kello 15-18.

Pääsiäisen menoliikenne on kiirastorstaina vilkkaimmillaan. Eniten liikennettä on tunnetusti ysitiellä Tampereelta Oriveden suuntaan. Tältä menoliikenne näytti pääsiäisenä 2012.

Pääsiäisen menoliikenne on Pirkanmaalla vilkkaimmillaan kiirastorstaina. Liikenne suuntautuu perinteisesti pohjoista kohti, eli eniten autoilijoita on 9-tiellä Tampereelta Oriveden suuntaan.

Fintraffic Tieliikennekeskus Tampereen liikenneoperaattori Kirsi Salokanto arvelee, että aurinkoisen sään takia kiirastorstaina voi olla jonkin verran mökkiliikennettä, mutta tuskin ruuhkaksi asti.

”Pääsiäisenä tietty liikutaan, mutta liikenne ei ole verrattavissa joulun tai juhannuksen menoliikenteeseen”, Salokanto sanoo.

Eniten liikennettä on torstaina kello 15 ja 18 välillä, kun ihmiset pääsevät töistä. Illalla kello seitsemän jälkeen liikenne rauhoittuu.

Lapissa valvotaan liikennettä

Myös muualla Suomessa liikennettä odotetaan olevan eniten kello 13–19, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

”On ennustettu aika hyvää keliä, joten menoliikenne voi alkaa aikaisemminkin”, sanoo Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Osa suuntaa pääsiäisen viettoon perjantaina, jolloin liikennettä odotetaan olevan eniten kello 9–14, minkä jälkeen liikenne rauhoittuu. Tarkin mukaan myös perjantaille on ennustettu aurinkoista säätä.

Pääsiäisen menoliikenne suuntautuu Tarkin mukaan pääasiassa pohjoiseen päin.

Lapin poliisin kerrotaan valvovan pääsiäisen liikennettä tehostetusti. Valvontaa keskitetään päätiestön lisäksi Lapin tunturikeskuksiin johtaville teille.

Lapin poliisilaitoksen liikenneyksikön johtaja, komisario Mika Grönroos kertoo tiedotteessa, että Pohjois-Suomessa menoliikenteessä on odotettavissa ajoittaista jonoutumista myös illalla.

Paluuliikenne rullaa maanantaina

Ennen koronapandemiaa liikenteessä oli ruuhkahuippuja juhlapyhien aikaan, mutta nykyään ruuhkat ovat maltillisempia. Fintrafficin mukaan syynä on koronan myötä yleistynyt etätyöskentely.

”Ihmiset voivat lähteä vähän aiemmin esimerkiksi mökille, ja tehdä töitä sieltä ennen pääsiäisen aloittamista”, Kari Tarkki kertoo.

Pirkanmaalla paluuliikenne sijoittuu osittain sunnuntaille, mutta viimeistään maanantaille. Liikenneoperaattori Kirsi Salokanto arvelee, että eniten paluuliikennettä on puolenpäivän jälkeen.

Paluuliikenne on muualla Suomessa vilkkaimmillaan toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina.

”Paluuliikenne on perinteisesti alkanut puolenpäivän jälkeen ja jatkuu jonnekin iltakahdeksaan. Se jakautuu vähän pidemmälle ajanjaksolle. Paluuliikenne on aina ollut vähemmän ruuhkaista kuin menoliikenne”, Kari Tarkki sanoo.

Aurinkoista säätä

Ilmatieteen laitoksen mukaan korkeapaine vaikuttaa Suomen säähän koko pääsiäisen ajan. Tämä tarkoittaa, että sää on enimmäkseen poutaista ja monin paikoin myös aurinkoista. Vähäisiä sateita voi esiintyä Pohjois-Lapissa viikonloppuna sekä maan lounaisosissa torstaina ja maanantaina.

Lämpötila myös nousee viikonloppuna. Aurinkoisessa säässä voidaan päästä jopa kymmenen lämpöasteen tuntumaan. Öisin on kuitenkin edelleen pakkasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos