Monet sähkön­siirtofirmat nostavat hintoja, Elenian korotus voimaan toukokuussa – katso tästä, paljonko siirtomaksu on omalla asuinalueellasi

Pirkanmaalla kolme sähköverkkoyhtiötä on jo nostanut tai nostamassa siirtohintojaan. Lisäksi yksi yhtiö ennakoi viime vuonna hintojen alennusta, mutta joutuu nyt perumaan puheensa. Hintojaan korottavat tuskailevat kohonneiden kustannusten ja saatavuusvaikeuksien kanssa.

Vasaratie 16:ssa Tampereella tehtiin maaliskuun lopulla muuntamon saneerausta. Verkon rakentamisen ja huoltamisen kohonneet kustannukset ovat yksi syy, jonka perusteella monet sähköverkkoyhtiöt nyt nostavat hintoja.

Pirkanmaalla toimivista seitsemästä sähkönsiirtoyhtiöstä kolme on nostanut tai nostamassa tänä vuonna hintojaan.

Sähköverkkoyhtiöitä valvova Energiavirasto arvioi viime vuonna, että sähkön verkkopalvelumaksut voivat lähivuosina jopa laskea kaupungeissa. Myös Tampereen Sähköverkko arvioi heinäkuussa 2022 laskevansa hintoja, mutta syksyn tultua hintojen alennukset jäivät haaveeksi. Toimitusjohtaja Petri Sihvo kertoo, että yhtiö on nostamassa sähkön siirtohintoja, ja tänä vuonna tulevat korotukset lienevät muutamia prosentteja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos