Junaliikenne pääradalla poikki koko perjantain, vaurio Tampereen ja Parkanon välillä: ”Pahimmassa tapauksessa useiden tuntien myöhästymisiä”

Korjaus kestää koko perjantai-illan.

Tältä näytti Tampereen rautatieasemalla perjantaina iltapäivällä puoli kolmen aikaan. Ihmisiä oli liikenteessä paljon ja junaliikenne on poikki.

Tampereen ja Parkanon välillä on sähköratavaurio, ja junaliikenne välillä on keskeytynyt, tiedottaa Fintraffic rataliikennekeskus.

Tampereen ja Parkanon välinen sähköratavaurio vaikuttaa perjantain aikana pääradan eli Helsingin ja Tampereen väliseen liikenteeseen sekä Tampereelta pohjoiseen kulkevaan liikenteeseen.

Junat Tampere–Parkano–Tampere pyritään korvaamaan linja-autoilla. Korvaavan linja-autokuljetuksen saaminen kaikille matkustajille on matkustajamäärien vuoksi erittäin haasteellista ja matkustajia pyydetään varautumaan viivästyksiin.

Linja-autot lähtevät rautatieasemalta sitä mukaa kuin niitä saadaan.

Sähköratavaurio Tampereen ja Parkanon välillä katkaisi junaliikenteen perjantaina iltapäivällä.

Merkittäviä viivästyksiä

Vaurio tulee aiheuttamaan merkittäviä viivästyksiä junaliikenteeseen.

”Junamatkustajille vika voi tarkoittaa pahimmassa tapauksessa useiden tuntien myöhästymisiä. Pyrimme korvaamaan kaikki junat linja-autoilla, mutta asiakkaat voivat joutua odottamaan korvaavaa linja-autokuljetusta pitkään, jopa tunteja. Olemme äärimmäisen pahoillamme ratavaurion aiheuttamasta haitasta asiakkaillemme”, sanoo kaukoliikenteen johtaja Piia Tyynilä VR:n tiedotteessa.

Sähköratavaurion korjaus kestää tämän hetkisen arvion mukaan koko perjantai-illan. Arvio saattaa tarkentua korjaustöiden aikana, ja korjausarvion muuttumisesta tiedotetaan tarvittaessa uudelleen.

Vika ei vaikuta Tampereen ja Porin väliseen junaliikenteeseen.

Tämän hetkisen tiedon mukaan VR liikennöi illan yöjunat normaalisti.

Myöhästyneestä junasta voi hakea korvausta VR:n verkkosivuston kautta, jos juna myöhästyi vähintään 60 minuuttia lipussa näkyvästä saapumisajasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos