Nokian kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina Kerholassa – Esillä muun muassa kaavamuutos uimahallin purkamisesta

Esillä on muun muassa kaavamuutoksia.

Nokian kaupunginvaltuusto on aiemminkin kokoustanut Kerholassa poikkeustilanteissa. Tämä kuva on valtuuston kokouksesta maaliskuulta 2020, jolloin kokous pidettiin Kerholassa koronapandemian vuoksi.

19.3. 9:30

Nokian kaupunginvaltuusto kokoontuu maanantaina 20. maaliskuuta valtuustosalin sijaan poikkeuksellisesti Kerholassa. Kokouspaikka vaihtuu, koska valtuustosali on varattu vaalijärjestelyihin.

Nokian kaupunki tiedottaa, että valtuusto käsittelee maanantaisessa kokouksessaan osavuosikatsausta ja vastausta kolmeen valtuustoaloitteeseen. Valtuustoaloitteet koskevat varhaiskasvatusmaksun kohtuullistamista perheen tulotietojen toimittamisen myöhästymisestä huolimatta, yrittäjien verkostoitumistilaa ja Nokialla järjestettävien tapahtumien kaupallisen hyödyntämisen kehittämistä.

Lue lisää: Uusi linjaus: Päiväkotimaksuihin voi saada korjauksen takautuvasti, vaikka tulotiedot olisivat myöhästyneet

Lue lisää: Yrittäjät saattavat saada oman tilan Nokialla – Mahdollistaisi yhteisöllisen työskentelyn

Lue lisää: Miten Nokialle saisi merkittävämpää tapahtumateollisuutta? Tätä kysyy aloitteessaan valtuutettu Jari Tuominen

Tiedotteessa kerrotaan, että kokouksessa päätetään myös kahdesta asemakaavan muutoksesta. Toinen kaavamuutos koskee nykyisen uimahallin aluetta ja toinen urheilu- ja virkistyspalvelualuetta Vihnuskadun länsipuolella sekä katualuetta Vihnuskadulla ja Hinttalankadulla. Kaavamuutosten taustalla ovat selvitykset siitä, että nykyinen uimahalli purettaisiin ja uusi rakennettaisiin mahdollisesti jäähallin läheisyyteen. Päätöstä uuden uimahallin sijainnista ei ole kuitenkaan vielä tehty.

Lue lisää: Nokian uusi uimahalli nytkähti eteenpäin – Toimikunta selvittää hallin sijaintia, kustannuksia ja sisältöä

Lisäksi kaupunginvaltuustolle annetaan tiedoksi Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös. Hallinto-oikeus hylkäsi Pirkanmaan maakuntamuseon valituksen valtuuston päätöksestä, joka koskee asemakaavan muutosta Nokian vanhan lukion alueella. Hallinto-oikeuden päätös tarkoittaa, että Nokian lukion saa purkaa.

Lue lisää: Lukion saa purkaa – Nokian kaupungin ja maakuntamuseon kiista ratkesi hallinto-oikeudessa

Valtuuston kokousta pystyy seuraamaan tuttuun tapaan suorana lähetyksenä Nokian kaupungin Youtube-kanavalta. Lisäksi kanavalle lisätään myöhemmin tallenne kokouksesta. Tekstitetty video ladataan Youtubeen kahden viikon kuluessa.

Yleisö voi seurata kokousta paikan päällä Kerholassa, osoitteessa Souranderintie 13. Kokous alkaa kello 18.

Luitko jo nämä?

Mainos