Viime yönä satanut lumi saa kyytiä jo viikonloppuna – meteorologi: hiihtämään kannattaa mennä pian

Sää lauhtuu loppuviikkoa kohti. Lauha sää jatkuu ensi viikollakin, mutta yöt ovat kylmiä.

Keskiviikkona aamupäivällä Nokialla oli mukava pikkupakkanen, mutta sää lauhtuu loppuviikkoa kohti. Yöt ovat edelleen kylmiä.

15.3. 11:27

Alkuviikko on sujunut vielä melko talvisessa säässä Pirkanmaalla. Ilmatieteen laitoksen meteorologin Petri Hoppulan mukaan viimeisten 12 tunnin aikana Juupajoella satoi kaksi senttimetriä lunta.

Tampereen osalta lumensyvyyttä ei ole tiedossa, mutta vuorokauden sadekertymä on 3,9 millimetriä. Yksi millimetri vastaa tyypillisesti yhtä senttimetriä lumena. Tampereen seudulla satoi siis vuorokaudessa 3–4 senttimetriä lunta, ja ajokeli oli vielä tiistai-iltana lumipyryn vuoksi huono.

Sää lauhtuu merkittävästi viikonloppuna. Taivas selkenee keskiviikosta alkaen pohjoista Pirkanmaata lukuun ottamatta, ja kevään aurinko lämmittää päivälämpötilan plussalle. Yöt ovat kuitenkin kylmiä. Viikon kylmin yö on torstain ja perjantain välinen yö, jolloin lämpötila saattaa laskea jopa 15 pakkasasteeseen.

Suomen yllä on kylmä ilmamassa, mutta Hoppulan mukaan kovat yöpakkaset eivät ole maaliskuussa tavaton ilmiö.

Viikonloppuna pilvisyys lisääntyy ja lämpötila nousee jo merkittävästi plussan puolelle, sillä lauantaina ennustetaan 5 asteen lämpöä. Tällöin mahdolliset sateet tulevat vetenä.

”Sunnuntainakin on yli viiden asteen lämpötiloja, jopa 5–7 astetta. Kyllä siinä lumi saa kyytiä viikonloppuna näillä näkymin”, Hoppula sanoo.

Myös ensi viikolla sää jatkuu tämänhetkisten ennusteiden perusteella lämpimänä, mutta kireisiin yöpakkasiin kannattaa vielä varautua selkeimpinä öinä. Hoppulan mukaan hiihtäjien pitää kiirehtiä ladulle pian, jos vielä mielii hiihtämään.

”Kannattaa nyt ennen viikonloppua käydä ja varsinkin aamuisin, kun on ollut yöpakkasta ja on ihan rapsakkakin hiihtokeli.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos