RAUlta uusi lakkovaroitus: rautatieliikenteen pysäyttävä lakko olisi voimassa toistaiseksi – neuvottelut jatkuvat torstaina

Aiemmassa varoituksessa puhuttiin kahden viikon mahdollisesta lakosta.

Veturinkuljettajien lakko on alkamassa 20. maaliskuuta, jollei sopua synny. Jos lakko toteutuu, se pysäyttäisi koko junaliikenteen.

15.3. 8:45

Rautatiealan unioni RAU on antanut uuden lakkovaroituksen, joka uhkaa pidentää veturinkuljettajien mahdollista lakkoa. Jos työriidassa ei päästä sopuun ennen maanantaita, veturinkuljettajat aloittavat toistaiseksi voimassa olevan lakon.

Aiempi kahden viikon lakonuhka pitenee siis siten, että päättymispäivää lakolle ei ole.

Jos lakko toteutuu, se pysäyttäisi koko junaliikenteen.

Työnseisauksen syynä on RAUn ja Palvelualojen työnantajat Palta ry:n välisiin työehtosopimusneuvotteluihin liittyvät erimielisyydet.

Työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla 21. helmikuuta alkaen. Työministeri Tuula Haatainen (sd.) siirsi valtakunnansovittelijan esityksestä 6. maaliskuuta ilmoitetun lakon alkamaan 20. maaliskuuta.

RAU on hylännyt kaksi sovintoehdotusta. Syynä on RAUn mukaan se, että ehdotuksissa ei ollut riittävästi huomioitu työntekijäpuolen neuvottelukierrokselle asettamia tavoitteita.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi viestipalvelu Twitterissä tiistai-iltana, että neuvottelut jatkuvat torstaina aamulla kello 9.

”Veturimiestehtäviä koskevan työriidan sovittelussa edettiin tänään rakentavassa hengessä. Ihan vielä ei päästy maaliin, jatkamme torstaina 16.3. klo 9 ponnisteluja kohti yhteistä ratkaisua.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos