Kaupunki haluaa lisätä kuntalaisten osallisuutta, mutta ensin pitää selvittää, mitä osallisuus on – tätä varten on nyt perustettu työryhmä

Nokian kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikajohtaja Asta Engströmin mukaan kaupunki kerää keskustelutilaisuuden ja verkkokyselyn avulla kuntalaisten kokemuksia osallisuudesta. Osallisuuden edistäminen on Nokian kaupungin strategiasta johdetun hyvinvointiohjelman kärkihanke.

14.3. 15:00

Nokian kaupunki haluaa strategiansa mukaisesti lisätä kuntalaisten hyvinvointia ja osallisuutta. Osallisuudella tarkoitetaan kaupungin mukaan tiivistettynä sitä, että kuntalainen tuntee olevansa mukana ja pystyvänsä vaikuttamaan asioihin.

Kaupungilla ollaan tultu siihen tulokseen, että onnistuakseen tehtävässä kaupungin pitää ensin selvittää sisäisesti, mitä osallisuus kaupunkiorganisaatiossa tarkoittaa ja mitä sillä tavoitellaan. Tätä varten kaupungille on perustettu osallisuuden edistämisen työryhmä, jossa on edustajia kaikilta kaupungin palvelualueilta. Työryhmä valmistelee ensin kaupungin henkilöstölle kyselyn kartoittaakseen osallisuuden ymmärrystä että tilannekuvaa nykyhetkestä.

Maaliskuun lopulla myös kuntalaiset pääsevät ääneen. Kaupunki järjestää 29. maaliskuuta Osallisuusfoorumin eli keskustelutilaisuuden, jossa asukkaat voivat kertoa näkemyksiään ja kokemuksiaan.

Samaan aikaan kuntalaisille avataan aiheesta myös kysely kaupungin verkkosivuille. Kaupungin hyvinvointi- ja vapaa-aikajohtaja Asta Engström sanoo tiedotteessa, että foorumin ja kyselyn avulla kerätään tietoa osallisuustyön tavoitteiden ja toimenpiteiden suuntaamiseksi.

Engströmin mukaan työryhmä valmistelee osallisuustyötä niin, että valtuusto pääsee syksyllä näkemään aikaansaannokset ja päättämään, miten osallisuutta Nokian kaupungilla jatkossa toteutetaan.

Kaupungin järjestämä avoin Osallisuusfoorumi keskiviikkona 29.3. kello 17.30 kirjasto- ja kulttuuritalo Virran Hiomo-salissa. Tilaisuuden alustajana toimii Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtava tutkija Anna-Maria Isola.

Luitko jo nämä?

Mainos