Säässä tapahtuu käänne maanantai-iltana: ”Kaikkea mahdollista satelee”

Sääennuste kertoo aurinkoisesta pakkassäästä vielä maanantaina päivällä.

Kuluneella viikolla on saatu nauttia hienoista auringonpaisteista. Kuva Tampereen Ruotulasta 7. maaliskuuta.

12.3. 17:45

Säässä tapahtuu käänne tiistain vastaisena yönä Pirkanmaalla. Siihen saakka voidaan nauttia upeasta talvisäästä pakkasineen.

Aamulla Ilmatieteen laitos varoitti huonosta ajokelistä maan keski- ja itäosissa. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso kertoo, että maan keski- ja itäosissa ollut huono ajokeli alkaa olla ohi. ”Sateet ovat vähitellen heikkenemässä. Tämän päivän aikana ei ole enää semmoista kuin eilen oli. Pohjois-Karjalassa ja Kainuussa voisi keli olla vielä huono tämän päivän aikana.”

Lämpötila on noussut Pirkanmaalla sunnuntaiaamusta. ”Päivällä ehkä ollaan vain muutamassa pakkasasteessa”, Laakso sanoo.

Ajokeli huono

Maanantain ennuste kertoo aurinkoisesta pakkassäästä päivällä, mutta maanantai-iltana tapahtuu käänne. ”Illalla tulee sadealue etelästä, ensin sataa lunta ja myöhemmin räntää tai vettä. Ajokeli on silloin varmasti huono”, Laakso sanoo.

Hän kertoo, että viikon aikana sadetta saadaan useana päivänä. ”Kaikkea mahdollista satelee.”

Kevään tuloa enteilee se, että lämpötila alkaa olla päivisin plussan puolella alkavalla viikolla, mutta yöt ovat Laakson mukaan välillä yhä kylmiä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos