Nokialaisissa taloyhtiöissä on oltava huhtikuun alussa astiat biojätteelle ja metallille sekä lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille

Nyt on aika tilata keräysastiat kartongille ja metallille, jotta Pirkanmaan jätehuolto ehtii toimittaa ne ennen huhtikuun alkua.

10.3. 15:00

Viimeistään 1. huhtikuuta kaikilta Nokialla sijaitsevilta, vähintään viiden asunnon kiinteistöiltä tulee löytyä astiat kaikille jätelajeille. Astiat on hankittava biojätteelle ja metallille sekä lasi-, kartonki- ja muovipakkauksille.

Jäteastiat voi tilata Pirkanmaan jätehuolto oy:stä laittamalla sähköpostia osoitteeseen kuntajakiinteistopalvelut@pjhoy.fi. Pirkanmaan jätehuolto toimittaa tilatut astiat maksutta kiinteistöille.

Lajittelun laajenemisen taustalla ovat kunnalliset jätehuoltomääräykset. Pirkanmaan jätehuollon omistaa 17 pirkanmaalaista kuntaa, Nokia mukaan luettuna. Pirkanmaan jätehuolto kannustaa lajittelemaan, sillä kodeista kerätystä kartongista tehdään muun muassa pakkauskartonkia ja aaltopahvia. Kierrätetty muovi taas jatkaa esimerkiksi tiskiharjojen ja kukkaruukkujen sekä muovi- ja jätesäkkien raaka-aineeksi, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Syväsäiliöt tilattava itse

Pirkanmaan jätehuollon asiakkuuspäällikön Sanna Eklundin mukaan lajittelun laajeneminen on edennyt tasaisesti.

”Toivomme isännöitsijöiltä vielä viimeistä ponnistusta tilauksissa, jotta saamme kaikille vähintään viiden asunnon taloyhtiöille jäteastiat toimitettua.”

Pirkanmaan jätehuollon toimittamat astiat ovat tavallisia muovisia säiliöitä. Mikäli taloyhtiö haluaa pihaansa ajoneuvonosturin avulla tyhjennettävät syväsäiliöt, ne täytyy hankkia itse. Pirkanmaan jätehuolto auttaa jätetilan suunnittelussa ja sopivan kokoisten astioiden tilaamisessa tarvittaessa.

”Jäteastian tilaamisen jälkeen on tärkeää, että isännöitsijät ohjeistavat asukkaita lajittelemaan. Kun lajittelu lähtee sujumaan hyvin, sekajätteen määrä pienenee ja sekajäteastioita voidaan vähentää tai niiden tyhjennysväliä pidentää”, Eklund sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos