Linja-autoalan työriitaa sovitellaan jälleen tänään, lakko uhkaa alkaa keskiviikkona – Voi pysäyttää yli puolet Nyssen linja-autoliikenteestä

Sovittelun on tarkoitus jatkua maanantaina kello 13.

Lakoilla voisi olla merkittäviä vaikutuksia bussiliikenteeseen erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä.

27.2. 10:07

Linja-autohenkilökunnan ja huoltokorjaamoiden työriitaa sovitellaan jälleen maanantaina. Sovittelun on määrä jatkua kello 13. Neuvotteluosapuolina ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto (AKT) sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto (ALT).

Jos sopua ei synny, AKT:n ilmoittama linja-autohenkilökunnan lakko on alkamassa keskiviikkona aamuyöllä. Sen on ilmoitettu jatkuvan ensi viikon perjantaihin.

Lisäksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) on pyrkinyt vauhdittamaan linja-autohenkilökunnan palkkaneuvotteluja omalla lakkovaroituksella. JHL:n ilmoittama lakko Helsingin Bussiliikenne -yhtiön työpaikoilla alkaisi niin ikään keskiviikkona, eikä sen päättymistä ole ilmoitettu.

Lakoilla voisi olla merkittäviä vaikutuksia bussiliikenteeseen erityisesti kaupunkien paikallisliikenteessä. Esimerkiksi Helsingin seudun liikenteestä (HSL) on arvioitu, että vaikutukset olisivat tuntuvia.

Tampereella lakon arvioidaan toteutuessaan pysäyttävän yli puolet Nyssen linja-autoliikenteestä. Vaikutukset olisivat merkittäviä myös esimerkiksi Jyväskylän ja Kotkan paikallisliikenteessä.

AKT on jättänyt lakkovaroituksia myös muista ensi viikon keskiviikkona mahdollisesti alkavista lakoista. Ne koskevat muun muassa kuorma-autoalaa, säiliöautoalaa ja terminaalitoimintaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos