Kaisa Soinin veistos rakentuu kirjasto- ja kulttuuritalo Virran eteen - Kirjasto on avoinna, vaikka pääsisäänkäynti onkin suljettuna teoksen asennuksen ajan

Teoksen rakentamiseen on varattu aikaa perjantaihin, mutta se voi valmistua myös aiemmin. Sen aikana kirjastoon pääsee Välikadun puolelta.

Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virran pääsisäänkäynti suljettiin keskiviikkona, ja on suljettuna mahdollisesti vielä perjantaihin saakka. Kirjasto on kuitenkin auki normaalisti, ja sisään pääsee Välikadun sisäänkäynnin kautta.

22.2. 14:30

Keskiviikkoaamuna kello seitsemältä Nokian kirjasto- ja kulttuuritalo Virran pääsisäänkäynti otettiin väliaikaisesti pois käytöstä. Sisäänkäynnin tasanteen pilariin asennetaan pysyvästi nokialaisen kuvataiteilijan ja arkkitehdin Kaisa Soinin veistos Asioilla on ainakin kaksi puolta.

Taiteilija ja arkkitehti Kaisa Soini seurasi teoksensa asennusta keskiviikkona aamupäivällä.

Teoksen pystyttäminen alkoi keskiviikkona seitsemältä ja aikaa on varattu perjantaihin asti, mutta teos voi valmistua jo aiemmin.

”Koska kelit ovat arvaamattomat, aikaa on varattu reilusti. Viime viikolla lupailtiin parempaa säätä, mutta nyt on aika kylmä”, Soini sanoo.

Kirjaston pääsisäänkäynti on suljettu nauhoilla, ja kylteissä ohjeistetaan käyttämään kirjaston alaovea eli Välikadun asiakassisäänkäyntiä.

”Siitä huolimatta moni on luullut, että kirjasto on kokonaan suljettu”, Soini sanoo.

Kaisa Soini seurasi keskiviikkona asennustöitä maan kamaralta, kun Siuron metallirakenne Oy:n asentajat Toni Korhonen ja Paavo Huhtasalo rakensivat veistosta yläilmoissa.

”Teos koostuu alumiinisista osista, jotka kiinnitetään käsipelillä”, Soini sanoo.

Korhonen ja Huhtasalo rakentavat teoksen Soinin tekemän suunnitelman mukaisesti.

”Viedään kerralla ylös niin paljon osia kuin saadaan, ja tullaan aina välillä alas hakemaan lisää.”

Keskiviikkona veistosta rakennettiin raikkaassa pakkassäässä.

”Lämmin täällä maan pinnalla on, kun tuonne ylös vertaa”, Huhtasalo sanoo.

Osa osalta teos muotoutuu asentajien käsissä.

”Tuntuuhan se jännittävältä, kun puolen vuoden suunnittelutyön jälkeen teos tulee näkyväksi”, Soini sanoo.

Mikäli teoksen asennus jatkuu useana päivänä, pääsisäänkäynnin yhteydessä olevalle kirjaston palautusluukulle ei välttämättä ole kulkua myöskään kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Tältä ajalta kirjaston lainoihin ei kerry myöhästymismaksuja, Nokian kaupunki kertoo tiedotteessa.

Soinin veistos julkistetaan lauantaina 11. maaliskuuta kello 13. Julkistustilaisuus on avoin kaikille.

Kaisa Soinin veistos koostuu värikkäistä alumiiniosista, jotka Paavo Huhtasalo ja Toni Korhonen asentavat. Kuvassa teos on alkuvaiheessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos