Linja-autoliikenteen lakko seisauttaisi laajasti Nyssen liikenteen ensi viikolla – Edes koululaisvuoroja ei pystytä takaamaan

AKT on antanut lakkovaroituksen linja-autoalalle 1. maaliskuuta alkaen. Sen kanssa päällekkäin on osumassa myös Tampereen ratikkaan vaikuttava rautatiealan lakko.

AKT:n linja-autoliikennettä koskevan lakon ulkopuolelle jäisi osa linjoista. Linja seitsemän on yksi niistä.

21.2. 16:22

Jos Auto- ja kuljetustyöntekijöiden ammattiliiton AKT:n ensi viikolla alkavaksi aiottu lakko toteutuu, sillä on laajat vaikutukset Tampereen seudun Nysse-liikenteeseen.

AKT on antanut linja-autoliikennettä koskevan lakkovaroituksen, joka alkaisi 1. maaliskuuta kello 3.00 alkaen. Lakko päättyisi 10. maaliskuuta kello 3.00.

Tampereen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita sanoo, että lakon vaikutukset ovat laajat. Nysse-liikennettä on Pirkanmaalla kahdeksan kunnan alueella, myös Nokialla. Lakolla on pienimmät vaikutukset Tampereen kantakaupungin alueella.

Lakon aikana ajantasaisin tieto on saatavilla Nyssen sähköisestä reittioppaasta.

”Pyrimme kertomaan asiakkaille mahdollisimman hyvin reaaliaikaisen tiedon siitä, mitkä linjat liikennöidään. Tieto löytyy Nyssen reittioppaasta.”

Osa linjoista ajetaan

AKT:n lakkovaroitus ei koske Tampereen kaupunkiliikenne TKL:n liikennöimiä linjoja. Neljällä linjalla liikennöivät sekä TKL että yksityiset liikennöitsijät, ja niistä ajetaan TKL:n vuorot.

Yksityisten liikennöitsijöiden liikennöimät linjat ovat lakon piirissä. Näilläkin linjoilla esihenkilöt ja omistajat saattavat ajaa joitakin vuoroja.

Periviita arvioi, että lakon aikana liikennöivät linjat painottuvat Tampereen kaupungin alueelle.

Koululaislinjat pyritään hoitamaan, mutta Periviita sanoo, ettei niiden liikennöintiä voida lakon aikana taata.

Mikä

Lakon ulkopuoliset linjat

Lakon aikana liikennöidään normaalisti TKL:n liikennöimät linjat: 2, 7, 8, 17, 28, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 58 82 ja 86.

Linjat 6, 12, 39 ja 41 liikennöidään osittain. Ajantasainen tieto linjoista löytyy reittioppaasta.

Ratikkalinjat 1 ja 3 liikennöivät toistaiseksi normaalisti 6.3. asti, jolloin voi alkaa rautatiealaa koskeva lakko.

Linja-autoalan mahdollisen lakon ajalle osuu myös Rautatiealan unioni RAU:n sekä Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n lakkovaroitus rautatiealalle 6. maaliskuuta alkaen. Lakko vaikuttaisi VR:n liikenteeseen ja Tampereen ratikkaan.

Jos linja-auto- ja rautatiealaa koskevat lakot toteutuvat, Tampereen seudun joukkoliikenne on isolta osin pysähdyksissä neljä päivää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos