Pirkanmaalla luvassa kovia pakkasia ja lisää lunta – meteorologilta lupaava arvio myös hiihto­loma­viikon alusta

Tiistain ja keskiviikon sekä keskiviikon ja torstain väliset yöt ovat alkavalla viikolla kylmiä, mutta torstaina lauhtuu ja sataa lunta. Lumi pysyy maassa ja sitä voi sataa lisääkin.

Koveneva pakkanen nosti sumun järven päälle Tampereen Tohlopissa tammikuussa. Helmikuu on sujunut enimmäkseen lauhassa säässä.

20.2. 9:34

Sää kylmenee Pirkanmaalla viikon alussa reilusti, sanoi Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila sunnuntai-iltana. Maanantai on vielä pilvinen, mikä hillitsee lämpötilojen alenemista, mutta tiistaina pakkanen kiristyy. Etenkin tiistain ja keskiviikon sekä keskiviikon ja torstain väliset yöt ja varhaiset aamut ovat kylmiä. Lämpötilat voivat silloin vaihdella kymmenen ja jopa 20 pakkasasteen välillä.

Tampereen Härmälän mittausaseman talven alin lämpötila on 16. joulukuuta mitattu –20,5 astetta. Jylhä-Ollila sanoo sen alittumisen olevan varhain keskiviikkoaamuna siinä ja siinä, muttei kuitenkaan puhuisi alkuviikon pakkasjaksosta Pirkanmaan talven kylmimpinä hetkinä. Aurinko lämmittää päivisin jo paljon ja lämpötilavaihtelut ovat suuria. Viikon kylmintä päivää sopii odottaa keskiviikosta, jolloin päivälämpötila voi laskea kymmeneen pakkasasteeseen.

Torstaina lauhempaa ja lunta

Pakkaset lauhtuvat jo varhain torstaiaamuna. Torstaiksi ennustetaan lumisadetta. Jylhä-Ollila sanoo, että Pirkanmaalle lunta voi sataa viisi senttiä.

Pakkasjakso pitää huolen, että tänä viikonloppuna sataneet runsaat lumet eivät ole myöskään välittömästi sulamassa. Pirkanmaan koulujen hiihtoloma alkaa viikon kuluttua. Ainakin viikon alun pitäisi siis olla luminen ja mahdollisesti myös aurinkoinen.

Jylhä-Ollila sanoo ensi viikon tuovan ”mukavan pakkasjakson ja hengähdyksen loskakeleihin”. Hiihtolatujen ja kevyen liikenteen väylien pitäisi olla viikolla hyvässä kunnossa ja ajokelien hyvät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos