AKT:n lakko vaikuttaa jätekuljetuksiin Nokialla –Astioita voi jäädä tyhjentämättä, näin asiakkaita ohjataan toimimaan

Kuljetusalan lakko alkoi 15. helmikuuta. Pirkanmaan jätehuollon mukaan sekajäteastioita voi jäädä tyhjentämättä Nokialla.

Sekajäteastioita saattaa jäädä tyhjentämättä lakon aikana Nokialla. Kuva on Harjuniityn tuotantokeittiöltä.

15.2. 15:40

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton AKT:n lakko vaikuttaa jätteenkuljetuksiin Nokialla, tiedottaa Pirkanmaan jätehuolto.

AKT:n lakko alkoi keskiviikkona 15. helmikuutta, ja sen on määrä jatkua 21. helmikuuta saakka.

Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa, että jätehuollon alueella kaksi kuljetusliikettä kuuluu lakon piiriin. Näiden liikkeiden urakoimilla alueilla sekajäteastioita voi jäädä tyhjentämättä lakon aikana.

Tiedotteen mukaan mahdolliset vaikutukset koskevat Nokian lisäksi Tampereen keskustaa, Hervantaa, Kaukajärveä, Pispalaa ja Ylöjärveä.

Muiden jäteastioiden, säiliöiden ja lietteiden tyhjennykset toimivat normaalisti. Myös jäteasemat ja jätekeskukset palvelevat normaalisti, tiedotteessa kerrotaan.

Litistä ja lajittele

Pirkanmaan jätehuollon mukaan asukkaiden kannattaa varautua mahdollisiin tyhjennyskatkoksiin. Pirkanmaan jätehuollon kuljetuspäällikkö Miia Siukola sanoo tiedotteessa lajittelu on tärkeää.

”Koska kyseessä ovat pääasiassa sekajäteastiat, tehokkaalla lajittelulla voi edesauttaa sitä, että jätteet mahtuvat astioihin. Jätteet kannattaa myös pakata ja litistää tavallista huolellisemmin. Näin varmistetaan, että linnut ja muut eläimet eivät levitä jätteitä kiinteistöjen pihoilla. Jos jätteitä on mahdollista varastoida kotona esimerkiksi parvekkeella, tämä helpottaa ympäristön siistinä pysymistä.”

Siukolan mukaan ylimääräisiä tyhjennyksiä ei tehdä.

”Jos jäteastian tyhjennys jää välistä, tyhjennetään astia seuraavan kerran normaalin tyhjennysrytmin mukaisesti. Väliin jääneitä ja ylimääräisiä tyhjennyksiä ei voida tehdä. Lakon loputtua pyrimme palaamaan normaaliin aikatauluun mahdollisimman nopeasti. Tämä ei edellytä asiakkailta yhteydenottoa meille päin”, Siukola sanoo tiedotteessa.

Ajantasaisimman tiedon lakon vaikutuksista löytää Pirkanmaan jätehuollon verkkosivuilta osoitteessa www.pjhoy.fi.

Sovittelua jatketaan

AKT:n lakot koskevat noin 9 000:ta työntekijää ja vaikuttavat laajasti Suomen ulkomaankauppaan ja moniin kuljetuksiin. Postin tiedotteen mukaan AKT:n lakoilla on vaikutuksia myös Postin kuljetus- ja terminaalitoimintoihin sekä kotimaan ja ulkomaan lähetyksiin. Pakettien, kirjeiden, lehtien sekä ulkomailta saapuvien ja lähtevien lähetysten kulku voi viivästyä useista päivistä yli viikkoon.

Valtakunnansovittelijan toimisto ilmoitti Twitterissä tiistaina 14. päivä, että sovittelua eri AKT-alojen osalta pyritään jatkamaan lähipäivinä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos