Koukkujärven biokaasuasema avautuu viimeinen – tosin vain testikäyttöön, tiedossa voi myös olla käyttökatkoksia

Testivaiheessa toivotaan, että kaasua käyvät tankkaamassa ainoastaan yksityisautoilijat.

Tankkausasema sijaitsee Nokian Koukkujärvellä, Testiradantie 10.

15.2. 12:39

Biokaasun tankkausasema Koukkujärvellä piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan ottaa käyttöön jo yli vuosi sitten. Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio kertoi syyskuussa, että tankkausaseman valmistumista ovat viivästyttäneet koronapandemian vuoksi myös ongelmat urakoitsijan kanssa. Yhtiö katkaisi elokuussa hankintasopimuksen urakoitsijan eli Ecoprotech oy:n kanssa.

Nyt Pirkanmaan jätehuolto tiedottaa, että se on avannut tänään keskiviikkona tankkausaseman testikäyttöön henkilöautoille. Testikäyttöaika on arkisin kello 8–15.

Testikäyttö tarkoittaa sitä, että biokaasua on saatavilla rajoitetusti ja tiedossa voi olla käyttökatkoksia. Jaeltava kaasu täyttää liikennepolttoaineelle asetetut vaatimukset.

BIG-biokaasun hinta on testivaiheen alkaessa 1,38 euroa/kg.

Laitosmestari Tommi Jaakkonen esitteli biokaasulaitosta lokakuussa 2020.

BIG-biokaasu tuotetaan viereisessä Biomylly-biolaitoksessa pirkanmaalaisten lajittelemista biojätteistä.

”Yhdestä biojätepussista tuotetaan kaasua neljän kilometrin ajoon henkilöautolla ja ravinteita 400 gramman ruisleipään", Pirkanmaan jätehuollon tekninen päällikkö Elina Tiira kertoo yhtiön tiedotteessa.

”Testivaiheessa toivomme, että kaasua käyvät tankkaamassa ainoastaan yksityisautoilijat. Kaasun saatavuus ei välttämättä riitä jäteautoille ja muulle raskaalle kalustolle”, Tiira lisää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos