Marko Asell otti kantaa perussuomalaisten esitykseen ammatillisesta koulutuksen lyhentämisestä: ”Kylmää kyytiä!”

Kansanedustaja Marko Asell (sd) on jäsenenä sivistysvaliokunnassa.

14.2. 9:57

Nokialainen kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Marko Asell (sd) on ottanut kantaa perussuomalaisten koulutuspoliittisiin linjauksiin. Perussuomalaiset esittää ammatillisten opintojen tutkintojen lyhentämistä kolmesta vuodesta kahteen vuoteen.

Asell kutsuu esitystä kylmäksi kyydiksi ammatillisille opinnoille.

”Ammatillisten opintojen sisältöjä, opiskelijoiden valmiuksia ja oppimisen tukea on syytä kehittää, mutta sitä ei tule tehdä nuorten yhdenvertaisuuden kustannuksella. Kaksivuotinen ammatillinen tutkinto ei mahdollista jatko-opintokelpoisuutta", Asell sanoo tiedotteessaan.

”Perussuomalaiset kritisoivat ohjelmassaan, kuinka koulutukseen ei ole kiinnitetty tarpeeksi huomiota. Perussuomalaiset olivat mukana Sipilän hallituksessa tekemässä mittavia koulutusleikkauksia, erityisesti ammatilliseen koulutukseen”, Asell huomauttaa.

Hän näkee, että ammatillisissa opinnoissa valmistuneet ovat jo valmiiksi aliedustettuina korkeakouluissa, joten tämänkaltainen uudistus heikentäisi heidän asemaansa.

”Jotta meillä on 2030-luvulla 60 prosenttia nuoresta ikäluokasta korkeakoulutettuja, kaikilla pitää olla siihen mahdollisuus. Toisen asteen tulee olla rakenteellisesti tasa-arvoisempi.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos