Nokian uusi uimahalli nytkähti eteenpäin – Toimikunta selvittää hallin sijaintia, kustannuksia ja sisältöä

Matka kohti Nokian kaupungin uutta uimahallia alkoi konkreettisesti torstaina 9. helmikuuta.

Uimahallitoimikunta kokousti torstaina kirjasto- ja kulttuuritalo Virrassa. Kuvassa vasemmalta: uimahallipalveluesimies Pirkka Vigren, sivistysjohtaja Mika Seppänen, tilapalvelujohtaja Kirsi Maijala, valtuutettu Teresa Kvick, valtuutettu ja uimahallitoimikunnan puheenjohtaja Juha Toivainen, valtuutettu Iinu Kuusento, valtuutettu Raisa Ojala, liikuntapalvelupäällikkö Hanna Murotie ja talousjohtaja Mikko Koskela.

11.2. 7:00

Nokian kaupunki tiedottaa, että kaupunginhallitus on koonnut toimikunnan suunnittelemaan uutta uimahallia. Toimikunta kokousti ensimmäistä kertaa torstaina 9. helmikuuta.

Uimahallin uudisrakentamiseen on varauduttu vuosina 2024–2025. Käytännössä tämä tarkoittaa, että suunnittelu tapahtuu pääosin vuonna 2024 ja varsinainen rakentaminen vuosina 2025–2026.

Tarveselvitys aloittaa hankesuunnittelun

Kaupunki kertoo tiedotteessa, että tarveselvitystä tekevän toimikunnan tehtävänä on tämän vuoden toukokuuhun mennessä muodostaa perusteltu näkemys uimahallihankkeen tarpeista. Näitä ovat hallin toiminnot, sijainti sekä myös alustava kustannusarvio ja aikataulu.

Tarveselvitys voi sisältää useampia vaihtoehtoja arvioitavaksi ja toteutussuunnitteluun valittavaksi.

Uusi uimahalli etenee kolmessa vaiheessa. Ensin tehdään ja hyväksytään tarvesuunnitelma, jota siis nyt valittu toimikunta alkaa koota. Kun tarvesuunnitelma on valmis ja hyväksytty, tehdään hankesuunnitelma ja viimeiseksi varsinainen investointipäätös.

Kuntalaisten kuuleminen on tärkeä osa

Uimahallihankkeen onnistumisen kannalta on tärkeää, että hallin käyttäjät eli kuntalaiset pääsevät osallistumaan suunnitteluun jo tarveselvitysvaiheessa. Tämä tapahtuu Nokian kaupungin mukaan erilaisten ja erilaisille sidosryhmille ja kuntalaisille suoritettujen kyselyiden ja keskustelutilaisuuksien muodossa. Kaupunki tiedottaa myöhemmin tavoista, joilla kuntalaisia tullaan osallistamaan suunnitteluun.

”Laaja-alainen ja aktiivinen kuntalaisten kuunteleminen on tässä vaiheessa ensiarvoisen tärkeää. Pyrimmekin hyvään ja avoimeen vuorovaikutukseen hyvinkin erilaisten käyttäjäryhmien kanssa”, kertoo tarveselvitysvaiheen esittelijä, liikuntapalvelupäällikkö Hanna Murotie tiedotteessa.

Mitä?

Uuden uimahallin suunnittelutoimikunta

Nokian kaupunginhallitus on nimennyt toimikuntaan kuuluviksi alla olevat henkilöt:

Toimikunnan puheenjohtaja: kaupunginvaltuutettu Juha Toivainen.

Toimikunnan jäsenet: kaupunginvaltuutettu Timo Lehtonen, kaupunginvaltuutettu Iinu Kuusento, kaupunginvaltuutettu Raisa Ojala ja kaupunginvaltuutettu Teresa Kvick.

Pysyviä asiantuntijajäseniä Nokian kaupungilta ovat liikuntapalvelupäällikkö Hanna Murotie, sivistysjohtaja Mika Seppänen, tilapalvelujohtaja Kirsi Maijala ja talousjohtaja Mikko Koskela.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos