Koskenmäen entisen päiväkodin ja kirjaston tilalle nousee tulevaisuudessa rivitaloja, jos suunnitelmat toteutuvat

Kaupunkikehityslautakunta sai tiistaina eteensä kaavaehdotuksen.

Koskenmäen vanhan päiväkodin tilalle rakennetaan tulevaisuudessa asuntoja, jos kaavamuutos etenee suunnitellusti. Päiväkodin pihapiirissä on kaksi rakennusta: vanha puurakennus ja punatiilinen rakennus. Kuvassa näkyvässä rakennuksessa on toiminut muun muassa varakoti Perhonen.

6.2. 5:30

Koskenmäen entisen päiväkodin ja kirjaston tilalle tullee lähivuosina asutusta. Näin käy, jos kaavamuutos etenee suunnitelmien mukaan.

Tonteilla käynnistettiin kaavamuutos pari vuotta sitten. Nokian kaupunkikehityslautakunta saa tiistaina 7. helmikuuta eteensä esityksen kaavaehdotuksesta ja hyväksyi sen.

Kaavamuutoksen tavoitteena on purkaa vanhat rakennukset ja rakentaa tilalle asuntoja. Rakennukset sijaitsevat osoitteessa Orelinkatu 6–8. Tonteilla sijaitsee Koskenmäen entisen päiväkodin kaksi rakennusta ja vanha kirjastorakennus.

Kaavaluonnos alueesta oli nähtävillä keväällä 2021. Luonnosvaiheen jälkeen suunnitelmaa on muutettu niin, että alue varataan rivitalojen ja muiden kytkettyjen asuinrakennusten korttelialueeksi. Lisäksi rakentamisen määrää ja korkeutta on pienennetty.

Koskenmäen entinen kirjasto.

Koskenmäen entinen päiväkoti kuvattuna tammikuussa 2021.

Täsmennys 6.2. kello 9.14: Täsmennetty ensimmäisen kuvan kuvatekstiin, että kyseisessä rakennuksessa on toiminut muun muassa varakoti Perhonen.

Lisäys 9.2. kello 13.20: Päivitetty uutista ja lisätty tieto lautakunnan päätöksestä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos