Maavoimat järjestää puolustusharjoitukset Nokialla maaliskuussa – yksityisten maita voidaan ottaa käyttöön

Tarkoituksena on harjoitella yhteistyötä viranomaisten, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

3.2. 11:41

Maavoimien paikallispuolustusharjoitus maaliskuussa näkyy mahdollisesti myös Nokian katukuvassa ja teiden varsilla. Panssariprikaatin tiedottaja Mirva Riihimäki kertoo, että kyse on tavanomaisesta harjoituksesta, joita järjestetään kahdesti vuodessa. Tarkoituksena on harjoitella yhteistyötä viranomaisten, kuten poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa.

Viime syksyn kuuden paikallispuolustusharjoituksen kokonaisvahvuus oli 6 000 henkilöä. Mukana oli varusmiehiä, reserviläisiä ja puolustusvoimien kantahenkilökuntaa.

Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoituksen alue on laaja. Harjoituksia voidaan pitää Nokialla, Tampereella, Pirkkalassa, Ylöjärvellä, Kangasalla, Orivedellä, Ruovedellä ja Virroilla.

Puolustusvoimilla on oikeus käyttää sotaharjoituksiinsa tilapäisesti myös yksityisten maanomistajien kiinteistöjä. Sillä ei kuitenkaan ole oikeutta käyttää rakennuksia, niihin liittyviä piha- ja puutarha-alueita, korjaamattomia viljelysmaita eikä maa- ja metsätaloudellisia koekenttiä. Mirva Riihimäki sanoo, että yksityiset maanomistajat saavat tiedon etukäteen.

Jos kiinteistön käyttämisestä aiheutuu vahinkoa, puolustusvoimat maksaa käyvän hinnan mukaisen korvauksen. Harjoituksen aikana ilmenneistä vahingoista voi ottaa yhteyttä Pirkanmaan aluetoimistoon. Harjoituksen jälkeen todetuista vahingoista otetaan yhteyttä Panssariprikaatiin.

Pirkanmaa 1/23 -paikallispuolustusharjoitus pidetään 6.–10. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos