Nokian Viinikanniemestä tulee jälleen tontteja myyntiin – kaupunki järjestää verkossa tontti-illan, johon voi lähettää kysymyksiä etukäteen

Kaupunginhallitus määritteli maanantaisessa kokouksessaan tonteille alimmat myyntihinnat. Pohjahinnat ovat vielä salaisia.

Rakennustyöt olivat hyvässä vauhdissa Viinikanniemessä joulukuussa 2022.

1.2. 11:43

Nokian kaupunki myy kymmenen uutta omakotitonttia Viinikanniemen asuinalueelta. Kaupunginhallitus määritteli maanantaisessa kokouksessaan tonteille alimmat myyntihinnat. Pohjahinnat ovat vielä salaisia.

”Nyt huutokaupattavat Viinikanniemen tontit sijaitsevat saarimaisen alueen keskellä. Tonttien rakennuspaikat on suunniteltu niin, että omakotitaloista aukeavat näkymät Pyhäjärvelle. Tonttien läheisyydessä on venevalkama ja uimapaikka, josta pääsee helposti vaikka aamu-uinnille tai suppailemaan, kertoo tonttipäällikkö Harri Järvenpää Nokian kaupungin tiedotteessa.

Ensimmäiset Viinikanniemen tontit tulivat myyntiin noin vuosi sitten. Tuolloin huutokaupattiin omarantaisia tontteja.

Lue lisää: Viinikanniemen tonttien huutokauppa alkoi – kalleimman tontin lähtöhinta on 300 000 euroa

Huutokaupattavat 10 tonttia tulevat myyntiin korttelista 165.

Tonttien pinta-alat ovat 756–1 130 neliömetriä. Rakennusoikeutta tonteilla on 210–250 neliötä. Tonttien myyntiehdot ja pohjahinnat julkaistaan Huutokaupat.com-palvelussa huutokaupan käynnistyessä. Tontit tulevat myyntiin 20. helmikuuta.

Viinikanniemen omakotitontit ovat heti rakennettavissa. Niille tulee rakentaa omakotitalo kolmen vuoden kuluessa tontin omistusoikeuden siirtymisestä. Rakentamisessa on huomioitava muun muassa yhdenmukaiset julkisivuvärit ja -materiaalit. Julkisivujen pitää esimerkiksi kivirakenteisia, sileäpintaisia ja pääväriltään valkoisia.

Lue lisää: Viinikanniemen tonteilla on kysyntää, vaikka alueella on tiukat ohjeet rakentamiselle – ”On tärkeää, että siitä tulee yhtenäisen näköinen”

Uusi asuinalue jo rakentumassa

Viinikanniemen asuinalue on yhteensä kymmenen hehtaarin kokoinen ja siellä tulee asumaan noin 200 asukasta. Alueelta myytiin avoimella huutokaupalla 20 omarantaista tonttia vuonna 2022.

Lue lisää: Uudelta ”valkoisten kivitalojen asuinalueelta” myydään lisää tontteja toukokuussa – kaupunginhallitus päättää maanantaina pohjahinnoista

Osalla tonteista ovat rakennustyöt jo käynnistyneet.

Kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

”Viinikanniemen asuinalue on ainutlaatuinen Pirkanmaalla ja kiinnostus tontteja kohtaan on ollut voimakasta. Keskialueelta myytävät tontit sijaitsevat Pyhäjärven tuntumassa, joten myös näille tonteille rakentuvien kotien asukkaat pääsevät nauttimaan järvielämästä ja -luonnosta”, sanoo kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen.

Viinikanniemen tontti-ilta verkossa

Viinikanniemen omakotitonteista kiinnostuneille järjestetään kaikille avoin tapahtuma verkossa keskiviikkona 15. helmikuuta alkaen kello 17. Tontti-illassa esitellään helmikuussa luovutettavat uudet omakotitontit ja kerrotaan niiden myyntiprosessista, alueen asemakaavasta sekä rakennusmääräyksistä.

Tontti-iltaa varten voi lähettää etukäteen kysymyksiä Viinikanniemen tontteihin tai rakentamiseen liittyen. Kysymykset tulee lähettää sähköpostitse perjantaihin 10. helmikuuta mennessä osoitteeseen arto.heikkinen@nokiankaupunki.fi.

Nokian kaupungin asiantuntijat vastaavat kysymyksiin tontti-illan aikana. Tapahtuman aikana voi myös esittää kysymyksiä chatissa. Liittymislinkki tontti-illan verkkotapahtumaan julkaistaan Nokian kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.nokiankaupunki.fi/viinikanniemi.

Joulukuussa 2022 Viinikanniemen rantatonttien rakentaminen oli käynnissä.

Tontteihin voi tutustua maastossa

Viinikanniemen kunnallistekniikka on valmistunut ja kadut on asfaltoitu. Alueelle pääsee ajamaan autolla, ja tontteihin on mahdollista tutustua itsenäisesti. Kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että tontteihin tutustuessa pitää muistaa, että omarantaiset tontit ovat siirtyneet yksityiseen omistukseen ja näillä tonteilla kulkua tulee välttää.

Myytävät tontit merkitään maastoon kyltein ennen myynnin aloittamista. Lisäksi tonttien rajanurkat merkitään puupaaluilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos