Seuraava talvikausi tuo Nysse-liikenteen useita muutoksia – Katso tästä, miten linjojen reitit muuttuvat

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on hyväksynyt suunnitelman Nysse-liikenteen seuraavan talvikauden liikenteestä. Kokosimme muutokset yhteen kunnittain.

Seuraavan talvikauden Nysse-liikenteeseen on luvassa useita muutoksia myös Nokialle.

26.1. 11:40

Nysse-liikenteen seuraavan talvikauden liikenteestä on tehty päätöksiä. Tampereen kaupunkiseudun joukko­liikenne­lautakunta käsitteli kokonaisuutta kokouksessaan keskiviikkona 25. tammikuuta.

Suunnitelma talvikauden 2023–2024 liikenteestä tehtiin viime syksynä. Suunnitelmassa hyödynnettiin saatuja asiakas­palautteita, saatuja kommentteja ja matkustajamäärän seurantatietoja. Luvassa on muutoksia useiden Nysse-linjojen liikennöintiin.

Seuraavan talvikauden liikennöintisuunnitelma on voimassa 7. elokuuta alkaen kesäkuun alkuun 2024 saakka.

Koostimme muutokset yhteen sen mukaan, miten ne vaikuttavat Nysse-liikenteeseen eri paikkakunnilla.

Muutokset Nokialla

Nokian alueella linjastomuutokset toteutetaan jo päätetysti kesäkaudella 2023. Sammaliston ja Siuro–Linnavuoren alueella lisätään viikonloppuliikennöintiä.

Linja 70: Siirtyy liikennöimään Harjuniitystä Nokian aseman kautta Tampereen Keskustorille.

Linja 71: Liikennöi jatkossa Nokian aseman ja Tampereen Tesoman välillä.

Linja 72: Linja jakautuu kahdelle haaralle, linjalle 72A ja 72B. Linja 72A liikennöi reittiä Keho–Vihola–Nokian asema–Keskustori, linja 72B välillä Keho–Koskenmäki–Nokian asema–Keskustori.

Linjat 73 ja 74: Uudet Nokian sisäiset linjat aloittavat liikennöinnin. Tavoitteena on parantaa yhteyksiä M-lähijunille.

Linja 79: Linjan Nokia–Pirkkala yhteyksiä vähennetään.

Tampere

Linja 3: Ratikkaliikenne Santalahteen alkaa elokuussa. Linja päätepysäkki siirtyy siis Pyynikintorilta Santalahteen.

Linja 7Y: Ajetaan jatkossa Orimuskadulta Atanväylän kautta Aitolahdentielle ja sieltä nykyiselle päätepysäkille Nurmiin.

Linja 11: Ei enää kierrä Hatanpään sairaalan pihan kautta. Päätepysäkki Pirkkalassa siirtyy Suupantorilta Pereelle.

Linja 18: Liikennöidään Atalan päätepysäkiltä Aitolahdentien kautta Atanväylälle ja sieltä Piettasenkadun kautta Linnainmaalle.

Linjan 29: Päätepysäkki siirtyy Rissosta Lamminrahkaan. Linja liikennöi jatkossa Orimuskadulta Mäentakusenkadun kautta Heikkilänkadulle.

Linja 30: Päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille. Linja ei enää jatkossa aja Pirkkalassa Pereen kautta.

Linjan 31: Päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

Linja 34: Linja lakkautetaan nykyisellä reitillään ja korvataan linjalla 36B. Yhteys Peltolammilta Pirkkalaan on jatkossa vaihdollinen.

Linjalle 36: Linjalle perustetaan kaksi reittivariaatiota, linjat 36A ja 36B. Linja 36A ajaa Hervannasta Pirkkalaan, linja 36B Pirkkalan teollisuusalueelle. Kokonaisuudessaan linjasta 36 mahdollistaa jatkossa yhteyden Taatalan ja Hatanpään yläkouluille.

Linja 37: Reitti muuttuu niin, että linja mahdollistaa yhteyden Atalasta Takahuhdin koululle Tasanteelle.

Muutokset Kangasalla

Liikennöinti uudelle Lamminrahkan asuinalueelle alkaa.

Linja 29: Päätepysäkki siirretään Rissosta Lamminrahkaan. Lisäksi linjan reittiä muutetaan välillä Risso–Linnainmaa niin, että se kulkee Orimuskadulta Mäentakusenkadun kautta Heikkilänkadulle.

Muutokset Lempäälässä

Linja 58: Vuorotarjontaa muutetaan. Jatkossa arjen ruuhka-aikoina liikennöiden 30 minuutin sijaan tunnin välein. Muutoksen syyksi kerrotaan vähäinen matkustajamäärä.

Muutokset Pirkkalassa

Linja 30: Linja ei enää jatkossa liikennöi Pereen kautta. Tampereella linjan päätepysäkki siirtyy Ranta-Tampellasta Keskustorille.

Linja 11: Päätepysäkki siirtyy Suupantorilta Pereelle.

Linja 34: Linja lakkautetaan ja korvataan uusilla linjoilla 36A ja 36B. Linja 36A liikennöi Pirkkalasta Lahdesjärvelle ja Hervantaan, linja 36B ajaa Linnakallion ja Huovin teollisuusalueille.

Linja 39: Aiempien Perä-Pirkkalan kouluyhteyksien lisäksi linjalla pääsee jatkossa Kyöstin ja Soljan alueilta Kirkonkylän koululle. Muutoksen syy on Pirkkalan muuttunut koulupolku.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla sijaitsevien oppilaitosten tarvitsemat yhteydet toteutetaan erillisellä linjalla Suupan ja lentoaseman välillä.

Muutokset Ylöjärvellä

Linja 80A: Linja ajetaan jatkossa Siltatien kautta.

Linja 80Y: Linja siirtyy ajamaan Haaviston sijaan suoraan Kuruntieltä Kauraslammelle.

Linja 80: Sunnuntaivuoroja lisätään. Jatkossa kaikki linjan haarat liikennöivät sunnuntaisin tunnin välein.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos