Yrityksen verovelka poiki oikaisun Nokialla – korkeampi tarjous kaislaleikkurista voitti lopulta

Oikaisuvaatimus oli oikeutettu, sillä tarjouksen hylkäämisperusteissa mainittiin verojen ja muiden yhteiskunnallisten maksuvelvoitteiden suorittamatta jättäminen.

Kaislaleikkureita tarvitaan uimarannoilla. Arkistokuva Alisenjärven uimarannalta on vuodelta 2016.

26.1. 13:45

Nokian kaupunki pyysi marraskuussa tarjouksia muun muassa uimarannoilla käytettävistä kaislaleikkureista. Määräaikaan mennessä tarjouksia tuli kaksi. Vaasaan rekisteröity Nautimar pyysi leikkurista 3 008 euroa ja kouvolalainen Kaakon Rantavaruste 3 400 euroa. Tarjouspyynnön mukaisesti tarjouskilpailun voitti halvimman hinnan esittänyt yritys eli Nautimar.

Kouvolalaisyritys teki kuitenkin oikaisuvaatimuksen Nautimarin maksamattomien verovelkojen vuoksi. Oikaisuvaatimus oli oikeutettu, sillä tarjouksen hylkäämisperusteissa mainittiin verojen ja muiden yhteiskunnallisten maksuvelvoitteiden suorittamatta jättäminen.

Kaupunki lähetti Nautimarille selvityspyynnön, jossa sitä pyydettiin toimittamaan todistukset maksetuista veroista ja muista maksuista. Vastausta tai selvityksiä ei kuitenkaan kuulunut.

Kaupunginhallitus kumosi maanantaina päätöksen hankkia kaislaleikkuri Nautimarilta. Samalla kaupunginhallitus hyväksyi Kaakon Rantavarusteen tarjouksen ja valitsi sen kaislaleikkurin toimittajaksi. Yritykseltä on saatu tarjouspyynnössä vaadittu selvitys verojen ja muiden yhteiskunnallisten maksuvelvoitteiden suorittamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos