Mieskaksikko ajelutti naista useita tunteja vastoin tämän tahtoa Nokialla ja Tampereen seudulla ja kiersi teippiä ympärille – tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta

Miehet sulkivat naisen autoon ja kuljettivat tätä useita tunteja ympäriinsä Tampereella, Ylöjärvellä ja Nokialla. Naista pahoinpideltiin ja häneltä varastettiin omaisuutta.

26.1. 8:51

Törkeä vapaudenriisto toi ehdotonta vankeutta Pirkanmaan käräjäoikeudessa kahdelle kolmikymppiselle miehelle. Miehet sulkivat naisen autoon ja kuljettivat tätä useita tunteja Tampereella, Ylöjärvellä ja Nokialla. Naista pahoinpideltiin ja häneltä varastettiin omaisuutta.

Oikeuden pöytäkirjan mukaan miehet tiedustelivat naiselta ja tämän kahdelta sisarukselta huumeita Tampereen Lielahdessa sijaitsevalla kylmäasemalla. Toinen miehistä otti naista kiinni olkapäästä ja ohjasi hänet toisen miehen kuljettaman auton takapenkille. Miehet veivät naisen hiekkamontulle, jossa he pahoinpitelivät naista ja varastivat hänen omaisuuttaan. Nainen tunsi entuudestaan autoa kuljettaneen miehen.

Autossa miehet kiersivät teippiä naisen käsien, jalkojen, niskan ja pään ympärille. He laittoivat naisen suuhun hanskan ja päähän kangaskassin. Nainen kuljetettiin Ylöjärven kautta Nokialle. Kun naisen sisar soitti uhrin puhelimeen, miehet vaativat tältä 5 000 euroa, jotta heidän mukanaan olevalle naiselle ei kävisi huonosti.

Miehet käskyttivät naisen lopulta ulos autosta. Nainen käveli läheiselle bussipysäkille, jossa hän pyysi sivullista soittamaan hätäkeskukseen.

Miehet kiistivät

Molemmat miehet kiistivät osallisuutensa tapahtumiin. Heidät tuomittiin törkeästä vapaudenriistosta, pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Toisen miehen tuomiossa otettiin huomioon samassa oikeudenkäynnissä mukana olleita huume- ja muita rikoksia sekä myös aiempi ehdollinen tuomio. Hänelle määrättiin vuosi ja kymmenen kuukautta ehdotonta vankeutta. Rangaistusta alentavana otettiin huomioon Pohjanmaan käräjäoikeuden helmikuussa ja huhtikuussa 2022 antamat tuomiot.

Toinen mies tuomittiin vuoden ja viiden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Rangaistusta alentavana otettiin huomioon Pirkanmaan käräjäoikeuden syyskuussa 2021 antama tuomio.

Miehet velvoitettiin korvaamaan yhteisvastuullisesti naiselle kärsimyksestä 3 000 euroa ja kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 000 euroa sekä esinevahingosta 200 euroa korkoineen.

Molemmat tuomitut ilmoittivat tyytymättömyytensä koko tuomioon. Tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos