Molokin tuotannon ja kunnossapidon väki marssi ulos Nokialla – vastalause liiketoiminnan siirrolle

Mielenilmaukseen osallistuu noin 40 työntekijää. Molokin toimitusjohtajan mukaan ilmoitus ulosmarssista tuli yllätyksenä.

Molok oy:n kahdeksan työntekijää siirretään Nokialla vanhoina työntekijöinä Transval Warehousing oy:n palvelukseen helmikuun alusta.

26.1. 7:19

Syväkeräyssäiliöitä valmistavan Molok oy:n työntekijät marssivat Nokialla ulos keskiviikon vaihduttua yöllä torstaiksi. Työntekijöiden pääluottamushenkilö Jesse Järveläinen sanoo, että syy ulosmarssiin on sisälogistiikan siirto uudelle omistajalle ja siihen liittyvät epäselvyydet.

Mielenilmaukseen osallistuvat Järveläisen mukaan tuotannon ja kunnossapidon työntekijät, noin 40 henkilöä.

Mikä?

Molok oy

Suunnittelee ja rakentaa jätehuoltoratkaisuja.

Kotipaikka Nokia, perustettu 2016.

Liikevaihto 23,1 miljoonaa 2021, tilikauden tulos -919 tuhatta, liikevoittoprosentti -1,84 työntekijää.

Sisälogistiikka tarkoittaa tavaroiden ja materiaalien vastaanottoa, niiden hyllyttämistä ja toimittamista työpisteille ja keräilyä sekä puolivalmiiden tai lopputuotteiden lastaamista asiakkaille.

Liikkeen luovutuksessa tilat pysyvät entisinä ja työntekijät siirretään vanhoina työntekijöinä Transval Warehousing oy:n palvelukseen helmikuun alusta.

Kahdeksan luovutetaan

Järveläinen sanoo, että tilanne koskee kahdeksaa henkilöä, joista hän on yksi. Yksi siirtyvistä henkilöistä ei ole hänen mukaansa tiennyt työskentelevänsä logistiikassa, eikä Järveläinen itsekään pääluottamushenkilönä tiennyt sitä. Hänen mielestään asiassa olisi pitänyt käydä muutosneuvottelut.

"Kaikki ei ole mennyt oikein tässä hommassa. Se herättää kysymyksiä työntekijöissä”, Järveläinen tiivistää.

Järveläinen kertoo, että myös työnantajan yleinen piittaamattomuus työlainsäädännöstä on ulosmarssin takana.

”Aika kova väite”

Molok oy:n toimitusjohtaja Marko Penttinen sanoo, että pääluottamushenkilön antama ilmoitus ulosmarssista tuli yllätyksenä.

”Liiketoiminnan siirtoa on tehty Transvalin kanssa, henkilöt siirtyvät sinne vanhoina työntekijöinä, ja asioita on pyritty avoimesti informoimaan ja käymään niitä läpi. Tuli yllätyksenä, että tämä eskaloitui näin”, Penttinen sanoo.

Hän kertoo, että kaikilla nyt Transvalille siirtyvillä työntekijöillä on työsopimuksissa nimikkeenä tuotantotyöntekijä, eikä muutosneuvotteluita siksi tarvittu luottamushenkilön mainitseman yhden henkilön asiassa. Tuotantotyöntekijät työskentelevät eri tehtävissä, kuten tässäkin tapauksessa on hänen mukaansa ollut.

Väitettä työnantajan yleisestä piittaamattomuudesta työlainsäädännöstä Penttinen pitää aika kovana. ”Se ei todellakaan pidä työnantajan näkökulmasta paikkaansa. Käytämme paljon oman liittomme asiantuntijoita, jotta kaikki menisi varmasti oikein ja kävisimme dialogin työntekijöiden kanssa.”

Maanantaina töihin

Mielenilmaus päättyy perjantaina kello 24. Työntekijät palaavat töihin maanantaina kello 6 aamulla viikonloppuvapaiden jälkeen.

”Viime kädessä tämä tarkoittaa asiakkaillemme ikäviä asioita. Asiakkaat eivät saa tuotteita, joita heidän pitäisi saada, mikä on Molokille ja työntekijöille harmittava juttu”, Penttinen sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos