Nokia nousi ensimmäistä kertaa kärkikymmenikköön kuntien imagotutkimuksessa

Nokian imago on parantunut seurantatutkimuksessa, jossa kysytään yritysjohtajien mielikuvia suomalaisista kunnista.

Nokian keskusta marraskuussa 2022.

24.1. 15:54

Nokian kaupunki nousi kymmenen parhaan joukkoon kuntien välisessä imagotutkimuksessa. Kyseessä on Taloustutkimuksen yritysjohtajille vuosittain tekemä seurantatutkimus, jossa Nokia oli nyt sijalla kuusi. Kaupunki tiedotti asiasta tiistaina.

Tutkimuksessa yrityspäättäjät arvioivat kaupungin kokonaisvaikutelmaa, imagotekijöitä ja halukkuuttaan suositella kaupunkia muille yrittäjille. Kuntia arvioidaan esimerkiksi yleisarvosanalla 4–10. Tutkimuksessa on mukana 36 Suomen suurinta kaupunkia ja kuntaa.

Tuoreimmassa tutkimuksessa Nokia sai kokonaisvaikutelmaltaan arvosanaksi 7,84. Edellisvuonna Nokia oli sijalla 11, eli vuodessa on tapahtunut nousua.

Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen kertoo kaupungin tiedotteessa, että on tyytyväinen kehitykseen.

”Yksittäisenä vuotena vastaajien kokemus voi hieman poiketa aiemmista vastauksista. Nokian osalta erityisen hienoa on, että yritysjohtajien näkemyksen mukaan olemme johdonmukaisesti parantaneet toimintaamme. Kiitän kaikkia Nokialla toimivia yrityksiä ja yritysjohtajia työstänne ja yhteistyöstä kaupungin kanssa”, Väätäinen sanoo tiedotteessa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös yrityspäättäjien mielipiteitä erilaisista kaupungin imagotekijöistä. Tässä arvioinnissa Nokian kaupunki sijoittui yhteistuloksessa sijalle 7. Nokia paransi arvosanojaan muun muassa kunnan yrittäjämyönteisyydessä, elinvoimaisuuden vahvistamisessa sekä liikenteellisessä sijainnissa ja yhteyksissä.

Luitko jo nämä?

Mainos