Uuden uimahallin suunnitteluun tulee toimikunta – Mukana ovat nämä poliitikot

Kaupunginhallitukselle esitettiin maanantaina, että se asettaa uimahallin suunnittelutoimikunnan.

Nokialle rakennetaan tulevaisuudessa uusi uimahalli. Tämä arkistokuva on nykyisestä uimahallista.

23.1. 18:00 | Päivitetty 24.1. 8:34

Nokialle perustetaan uudelle uimahallille oma suunnittelutoimikunta. Asiasta päätti Nokian kaupunginhallitus kokouksessaan maanantaina 23. tammikuuta.

Kaupungin talousarviossa on varauduttu uuden uimahallin suunnitteluun ja rakentamiseen lähivuosien aikana. Käytännössä suunnittelu tapahtuu ensi vuonna ja rakentaminen vuosina 2025–2026. Toistaiseksi ei vielä tiedetä, mihin uusi uimahalli rakennetaan. Tarkoitus on, että kaupunginvaltuusto päättäisi uimahallin paikasta tänä vuonna.

Ennen investointipäätöksen tekemistä täytyy uimahallista laatia tarve- ja hankeselvitykset. Tarveselvitys voi sisältää useampia vaihtoehtoja ja toteutussuunniteluun valittavaksi. Tarveselvitys sisältää muun muassa alustavan tilaohjelman ja kustannusarvion.

Hankesuunnittelussa puolestaan asetetaan rakennushankkeelle täsmälliset tavoitteet liittyen kustannuksiin, laajuuteen, laatuun ja ylläpitoon.

Nyt kaupunginhallitus siis päätti, että poliittinen toimikunta asetetaan ohjaamaan selvitysten tekemistä. Toimikuntaa perustellaan sillä, että uimahallin suunnittelu on kokonaisuudessaan monitahoinen asia, johon liittyy paljon sekä kuntalaisten että päättäjien odotuksia. Näitä toiveita on liittyen esimerkiksi altaan pituuteen, ratojen määrään, muiden vesiliikuntamuotojen huomioimiseen ja muiden liikuntatilojen sijoittumisesta uimahallin yhteyteen.

Toimikunnalle ei delegoida päätösvaltaa, mutta sen tehtävä on esittää useampi vaihtoehto päätöksentekijöiden arvioitavaksi ja toteutussuunnitteluun valittavaksi. Lisäksi toimikunnan pitää järjestää käyttäjä- ja kuntalaiskysely.

Kaupunginhallitus nimesi suunnittelutoimikuntaan Timo Lehtosen (vihr), Iinu Kuusennon (kok), Raisa Ojalan (sd), Teresa Kvickin (vas) ja Juha Toivaisen (ps). Sen lisäksi sen pysyvinä asiantuntijajäseniä ovat esityksen mukaan liikuntapalvelupäällikkö Hanna Murotie, sivistysjohtaja Mika Seppänen, tilapalvelujohtaja Kirsi Maijala ja talousjohtaja Mikko Koskela.

Lisäys 24.1. kello 8.30: Lisätty tieto, että kaupunginhallitus päätti asettaa toimikunnan. Lisätty tiedot toimikuntaan valituista luottamushenkilöistä.

Luitko jo nämä?

Mainos