Uusi valtakunnallinen yhdistys jakoi ensimmäiset apurahansa 29 urheilijalle – Listalta löytyy yksi nokialainen huippu-urheilija

Apurahan suuruus on 2 000 euroa. Urheilun huipulle on yhteisö, jossa yksityishenkilöt tukevat yhdessä ja vastikkeetta isoa joukkoa urheilijoita.

Nokian Siurossa asuva Alexandra Rosenlew saa 2000 euron apurahan Urheilun huipulle ry:ltä. Kuvassa Rosenlew ampuu asentokisassa pienoiskiväärillä kesällä 2022.

23.1. 17:30

Urheilun huipulle -yhdistys jakoi maanantaina ensimmäiset apurahansa nuorille suomalaisille urheilijoille.

Apurahaa sai 29 urheilijaa 20 urheilumuodossa. Apurahan suuruus on 2 000 euroa eli yhteensä jaettavaa oli 58 000 euroa.

Apurahan saivat ovat Eduard Hallberg (alppihiihto), Juho Mäkelä (ammunta), nokialainen Alexandra Rosenlew (ammunta), Arttu Heikkinen (ampumahiihto), Niko Anttola (hiihto), Arsi Ruuskanen (hiihto), Valtteri Olin (judo), Telma Särkipaju (lumilautailu), Vilho Palosaari (mäkihyppy), Nestori Mannila (paini), Juuso Lehtonen (pikaluistelu), Tomas-Casimir Niemi (pyöräily), Aino Tapola (pöytätennis), Nella Nyqvist (sulkapallo), Elisa Mattila (suunnistus), Touko Seppä (suunnistus), Ruqia Rahmani (taekwondo), Yuka Orihara (taitoluistelu), Juho Pirinen (taitoluistelu), Laura Hietaranta (tennis), Davin Lindholm (uinti), Elias Koski (voimistelu), Maisa Kuusikko (voimistelu), Minja Korhonen (yhdistetty), Mette Baas (yleisurheilu), Eemil Helander (yleisurheilu), Silja Kosonen (yleisurheilu), Amanda Kotaja (yleisurheilu) ja Saga Vanninen (yleisurheilu).

Urheilun huipulle ry on vuonna 2022 perustettu yhdistys, joka tukee jäsenmaksuvaroillaan maailman huippua tavoittelevia suomalaisia urheilijoita.

Yhdistyksen jäsenillä on laaja-alainen kokemus yhteiskunnan eri aloilta. Jäsenmäärä kasvaa jatkuvasti ja on nyt noin 50. Se ei maksa organisaatiolleen palkkioita eikä kulukorvauksia.

Urheilun huipulle on uusi malli urheilijoiden tukemiseen. Urheilun huipulle on yhteisö, jossa yksityishenkilöt tukevat yhdessä ja vastikkeetta isoa joukkoa urheilijoita.

Yhteiskunnan antaman tuen ja yritysten antaman tuen rinnalle on toisin sanoen rakentumassa kolmas yhteinen tapa tukea urheilijoita.

Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Pekka Seppänen ja varapuheenjohtajana Kaisa Mäkäräinen.

Urheilun huipulle haluaa mahdollistaa maailman huipun tavoittelun myös lajeissa, joissa ei ole todennäköistä saada urheilemisesta toimeentuloa. Yhdistyksen jäsenet tukevat urheilijoita paitsi taloudellisesti, myös omalla osaamisellaan.

Luitko jo nämä?

Mainos