Hyvinvointialueen puhelinnumeroissa isoja ongelmia, lähes kaikki palvelunumerot poissa käytöstä

Puhelinpalveluita tarvitsevan kannattaa soittaa joko vaihteeseen tai mahdollisuuksien mukaan odottaa vian korjautumista.

Hyvinvointialueen vaihde toimii ongelmista huolimatta edelleen. Sitä kautta soitetut puhelut pystytään välittämään eteenpäin. Arkistokuva joulukuulta 2022.

23.1. 16:21

Pirkanmaan hyvinvointialueen puhelinnumeroissa on isoja ongelmia. Lähes kaikki palvelunumerot ovat poissa käytöstä. Vikaa korjataan parhaillaan. Ongelma johtuu Telian palvelussa olevasta kansallisesta häiriöstä.

Vika havaittiin kello 12.50. Arvioidusta korjausajasta ei ole vielä tietoa.

Vika on erityisesti palvelunumeroissa, joissa on jono- tai takaisinsoittojärjestelmä. Ongelma koskee muun muassa neuvoloiden numeroita ja terveyspalveluiden keskitettyjä puhelinpalveluita. Myöskään hyvinvointialueen yleinen neuvontanumero ei tällä hetkellä toimi. Pirkanmaan hyvinvointialueen puhelinvaihde toimii edelleen ja sitä kautta soitetut puhelut pystytään välittämään eteenpäin. Myös normaalit matkapuhelimet toimivat.

Tukipalvelujohtaja Pekka Erola sanoo, että puhelinpalveluita tarvitsevan kannattaa soittaa joko vaihteeseen tai mahdollisuuksien mukaan odottaa vian korjautumista.

Toimivien numeroiden osalta käytössä on varajärjestelmä, jota ei ole vielä otettu muissa numeroissa käyttöön. Hyvinvointialueen puhelinvaihteen numero on 03 311 611.

Vika Ruotsissa

Telian viestinnästä kerrotaan, että ongelmat johtuvat Ruotsissa havaitusta järjestelmäviasta. Vika vaikuttaa erityisesti Ruotsin Telian call center -palveluihin, mutta vaikutukset näkyvät myös Suomessa, Telian Timo Saxén kertoo.

Telian verkkoon vika ei ulotu. Vian laajuutta tai kestoa ei osata arvioida.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Telian häiriöt ovat haitanneet Ruotsissa muun muassa poliisin ja muiden viranomaisten puhelinnumeroiden toimintaa.

Uutinen päivittyy.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos