PAM antoi lakkovaroituksen: Lakko alkaa myös nokialaisessa marketissa, jos sopua ei synny

PAM antoi sunnuntai-iltana kaupan alalle lakkovaroituksen. Jos palkoista ei päästä sopuun, lakkoon menee ensin joukko varastoja maanantaina 6.2. ja heti perään iso määrä suuria marketteja torstaina 9.2. Lakkojen on tarkoitus päättyä lauantaiaamuna 11.2.

Pirkanmaalla PAMin lakko koskee viittä K-Citymarketia ja kahta Prismaa.

23.1. 8:53

Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi sunnuntaina kaupan alalle lakkovaroituksen. Lakot alkavat varastoista maanantaina 6. helmikuuta, jos neuvottelut Kaupan liiton kanssa eivät sitä ennen johda riittävän suuriin palkankorotuksiin. Torstaina 9.2. lakot jatkuvat kaupan alan toimipaikoissa.

PAM kertoo tavoittelevansa neuvotteluissa Saksan teollisuudessa saavutettuun tasoon vertautuvia palkankorotuksia. Kaupan alan työntekijöille tämä tarkoittaisi noin 200 euron korotusta kuukausipalkkaan.

”Tässä vaiheessa on vielä mahdotonta sanoa, toteutuuko lakko vai ei, mutta toivomme toki, että lakkoon ei tarvitse mennä”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen toteaa.

Näitä kauppoja lakko koskee:

Pirkanmaalla lakko koskee yhteensä seitsemää kauppaa ja kahta varastoa. Rönni-Sällinen huomauttaa, että varastojen lakon vaikutukset näkyvät myös monissa sellaisissa kaupoissa, jotka eivät ole lakkoon menevien kauppojen listalla. ”Kun varastot ovat lakossa, tavara niistä ei kulje.”

Maanantaina 6. helmikuuta kello 5 lakkoon menisi Pirkanmaalla vain Transval 3PL Etelä-Suomi Oy:n varasto Toijalassa. Lakon ensimmäinen vaihe päättyisi torstaina 9.2. kello 5.

Torstaista 9.2. kello 5 alkaen lakossa olisi sen sijaan monta isoa pirkanmaalaista markettia. Lakon toisen vaiheen on tarkoitus päättyä lauantaina 11.2. kello 5.

Lakossa olisivat 9.2. alkaen nämä pirkanmaalaiset kaupat:

K-Citymarket Nokia Nokialla

K-Citymarket Tampere Turtola Tampereella

K-Citymarket Pirkkala Pirkkalassa

K-Citymarket Tampere Lielahti Tampereella

K-Citymarket Tampere Linnainmaa Tampereella

Prisma Lempäälä Ideapark Lempäälassä

Prisma Lielahti Tampereella.

Lisäksi varastoista olisi lakossa 9.2.–11.2. Keskon alueterminaali Tampereella.

Koko Suomessa lakko koskisi 25 varastoa ja yli 160 kaupan alan toimipaikkaa, joissa työskentelee yhteensä noin 20 000 työntekijää.

STT:n mukaan Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi saaneensa sunnuntaina PAMilta työtaisteluilmoituksia. Valtakunnansovittelija on ollut yhteydessä työriidan osapuoliin ja käynnistää sovittelun alkuviikosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos