Lautakunta päättää ensi talven bussivuoroista – Kaksi uutta bussilinjaa Nokialla parantaisivat kaupungin sisäisiä yhteyksiä

Nokialla talvikauteen uutuutena tulevat linjan 72 reittivariaatiot.

Osa muutoksista toteutetaan maankäytön ja matkustajamäärän kasvun perusteella jo tulevaan talvikauteen.

| Päivitetty

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta tekee päätöksen talvikauden 2023–2024 liikenteestä 25. tammikuuta tapahtuvassa kokouksessaan. Suunnittelussa on hyödynnetty kesällä ja syksyllä saatuja asiakaspalautteita, syksyn aikana toteutettuun suunnitelmaan tulleita kommentteja ja matkustajamäärän seurantatietoja.

Lautakunta tiedottaa, että Nokialla talvikauteen uutuutena tulevat linjan 72 (Sammalisto-Pyynikintori) reittivariaatiot. Nyssen suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen kertoo, että 5. kesäkuuta alkaen Nokialle tulee isompi linjastomuutos, joka koskee linjoja 70, 71 ja 72.

”Lisäksi käynnistetään kokonaan uudet bussilinjat 73 ja 74 parantamaan kaupungin sisäisiä yhteyksiä sekä liityntäyhteyttä M-lähijunaan.”

Häyrynen sanoo, että joukkoliikennelautakunnan kokouksen päätösesityksessä esitetään linjan 72 liikennöinnin jäävän kesätauolle ajaksi 5.6.–6.8.2023.

”7. elokuuta alkaen linja 72 ei enää liikennöisi nykyiseen tapaan Pyynikintorin ja Sammaliston välillä noin tunnin välein vaan reitillä Keskustori – Nokian asema – Keho 30 minuutin välein. Sammaliston ja Tervasuon alueelle lisätään vuoroja linjalle 77 ja linja 72 ei sinne enää kulkisi.”

Näillä reittivariaatioille tuotetaan tiedotteen mukaan Nokian keskustan ja Tampereen välistä liikennöintiä sekä mahdollistetaan jatkossa myös Viholasta ja Koskenmäestä vaihdoton yhteys Tampereelle ruuhka-aikoina.

Kaikki Nyssen linjastomuutokset talvikaudelle 2023–2024 löytyvät Nyssen verkkosivuilta. Osa muutoksista toteutetaan tiedotteen mukaan maankäytön ja matkustajamäärän kasvun perusteella jo tulevaan talvikauteen. Osa ratkaisuista toteutetaan Nyssen läntisen linjastosuunnitelman käyttöönoton yhteydessä vuosina 2024–2025.

Nyssen matkustajamäärät kovassa kasvussa

Koronapandemia vaikutti vielä vuoden 2022 alussa Nyssen matkustajamääriin, mutta loppuvuonna matkamäärät ylittyivät yli 10 prosentilla verrattuna vuoden 2019 vastaavaan aikaan.

Nysse-liikenteessä tehtiin sen verkkosivujen mukaan vuonna 2022 noin 42,6 miljoonaa matkaa. Kasvua edellisvuodesta on peräti 42 prosenttia, jolloin koronapandemian vuoksi jäätiin kokonaismatkamäärissä alle 30 miljoonan matkan.

Ratikkaliikenteen osuus Nysse-matkoista oli viime vuonna noin 27 prosenttia, yhteensä 11,5 miljoonaa matkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Mainos